A prejudiciat statul cu peste 100.000 lei

Prejudiciu de peste 100.000 lei creat bugetului de stat de un administrator de firmă! Este vorba despre o societate comercială din Târgu Jiu care a înregistrat în evidenţele contabile patru facturi provenite de la o firmă cu comportament de „firmă fantomă” pentru a scăpa de obligaţiile fiscale. Potrivit conducerii Gărzii Financiare Gorj valoarea totală a facturilor care nu atestă operaţiuni reale este de 404.000 lei, prin aceasta firma în cauză a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 118.823 lei, 64.504 lei reprezentând TVA şi 52.319 lei fiind impozitul pe profit. Actul în cauză a fost transmis la organele de cercetare penală.

(A.A.)

Alte ştiri pe scurt:

Peste 10 accidente de muncă în trei luni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a înregistrat un număr 11 accidente de muncă în primele trei luni ale anului în curs, zece fiind în incapacitate de muncă şi un decedat. George Romanescu, şeful ITM Gorj, a spus că nu a fost pus la socoteală accidentul de la Sadu din februarie, unde au murit două persoane, pentru că nu a fost finalizată ancheta. Acesta a mărturisit că ar putea fi mai multe cazuri de decese, dar pentru că nu sunt finalizate anchetele nu se iau în calcul. Principalele cauze de producere a accidentelor au fost: neutilizarea echipamentului individual de protecţia muncii, nerespectarea instrucţiunilor specifice de lucru, neefectuarea în timp util a unor operaţii indispensabile securităţii muncii şi căderea de la înălţime. (D.M.)

Amenzi pentru pieţari

Pieţarii din judeţul Gorj au intrat în vizorul comisarilor Gărzii Financiare în această perioadă. Tot mai mulţi dintre aceştia înşeală statul prin comercializarea mărfurilor neînsoţite de documente legale de provenienţă sau prin nefolosirea aparatelor de marcat. În ultimele două săptămâni au fost depistaţi şase agenţi economici care nu deţineau acte pentru marfa comercializată, motiv pentru care s-au ales cu amenzi de peste 12.000 lei şi cu marfa confiscată. Controalele de acest gen vor continua la nivelul pieţelor din Târgu Jiu şi în preajma Sărbătorilor Pascale.

(A.A.)

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: