A scăzut numărul salariaţilor în Gorj

În judeţul Gorj numărul angajaţilor scade de la an la an. Conform unei situaţii întocmite de Direcţia de Statistică Gorj aproape 1000 de persoane care prestau activitate anul trecut în diverse domenii nu se mai regăsesc în câmpul muncii şi anul acesta. În luna august a acestui an efectivul salariaţilor de la nivelul judeţului Gorj era de 74.265. Se înregistrează mai puţini salariaţi în special pe segmentul de industrie şi construcţii.

În timp ce premierul Victor Ponta anunţa în urmă cu nici doi ani că vor fi înfiinţate un milion de locuri de muncă la nivelul întregii ţări, vedem că situaţia pe plan local este cu totul alta. În fiecare an scade numărul salariaţilor, iar scăderea se înregistrează pe mai toate segmentele de activitate. Ultima situaţie realizată de Direcţia de Statistică Gorj arată că în luna august a anului trecut efectivul salariaţilor era de 75.146, ori în august 2014 la nivelul de judeţ erau înregistraţi 74.265 de salariaţi. Efectivul salariaţilor cuprinde persoanele cu contract de muncă sau raport de serviciu pe perioadă determinată sau nedeterminată (inclusiv lucrătorii sezonieri, managerul sau administratorul), existente în evidenţele unităţilor economico-sociale la sfârşitul perioadei de referinţă. Nu sunt cuprinşi salariaţii detaşaţi la lucru în străinătate şi cei care cumulează mai multe funcţii şi nu au funcţia de bază la unitatea raportoare. Se înregistrează mai puţin salariaţi în toate domeniile de activitate, atât în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit, industrie, construcţii, cât şi pe partea de servicii.

În timp ce efectivul de salariaţi a fost într-o continuă scădere, salariul mediu net pe a crescut la nivelul judeţului. În luna august a acestui an câştigul salarial mediu brut de persoană a fost de 2649 lei faţă de 2473 de lei cât se înregistra în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cel mai mult se câştigă pe partea de industrie şi construcţii (câştig salarial mediu brut de 3438 lei) iar cel mai prost pe partea de servicii (câştig salarial mediu brut de 1796 lei).

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: