Absolvenţii din Târgu-Jiu, la tejghea

Peste două mii de tineri târgujieni care au absolvit o facultate şi au diplomă de studii superioare îngroaşă rândurile şomerilor pentru că fie nu şi-au găsit un loc de muncă în domeniul studiat de ei, fie au obosit să-şi mai caute. Aceştia au trecut de pe băncile facultăţilor în catastifele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Şi cei care şi-au găsit de lucru ocupă posturi de lucrători în comerţ.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj are în acest moment în plată 2.357 de şomeri absolvenţi de studii superioare în anul 2010. Şi cum aproape niciun angajator nu mai pune preţ pe diploma de facultate, la nivelul agenţiei sunt disponibile doar două posturi pentru cei care au studii superioare. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj are în baza de date un număr de 14.724 de şomeri dintre care 2.357 sunt absolvenţi de studii superioare, promoţia 2010. Sunt vacante un număr de 83 de locuri de muncă la nivel judeţean, cele mai solicitate meserii sunt de confecţioner şi croitor dar şi în construcţii. Pentru absolvenţii de studii superioare sunt disponibile doar două posturi de inginer automatist şi inginer electronist”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Economişti-vânzători

Puţini dintre cei care au absolvit o facultate s-au şi folosit de diploma de absolvent de studii superioare. Mulţi dintre ei au fost angajaţi pe posturi pe care le poţi ocupa doar cu profesionala sau studii medii. Este şi cazul Mădălinei Angheloiu din Târgu Jiu care în prezent este studentă la contabilitate, dar care este angajată la unul din standurile din complexul comercial de la Piaţa Mare. “Sunt în ultimul an la “Titu Maiorescu”, la contabilitate. Nici nu am căutat, dar sunt convinsă că nici nu o să găsesc un loc de muncă în domeniul meu. Prefer să stau aici până termin facultatea”, a declarat tânăra.

Alte tinere nici măcar nu speră să muncească într-un domeniu pe care l-au studiat sau cel puţin nu în Târgu Jiu. “Eu am terminat marketing şi nici măcar nu cred că o să-mi găsesc în domeniul meu, cel puţin nu aici, în Târgu Jiu. Am diplomă şi lucrez aici”, a declarat Milena Andreescu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: