Accidente produse de şoferi beţi sau fără permis

Mai multe evenimente rutiere au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, câţiva gorjeni ajungând la spital sau la Poliţie, pentru a primi îngrijiri medicale sau pentru a da declaraţii cu privire la accidentele în care au fost implicaţi. Unele dintre ele s-au produs pe fondul consumului de alcool sau al imprudenţei la volan, din fericire nimeni nepierzându-şi viaţa.

Un tânăr de 22 de ani din municipiu a reuşit ieri dimineaţă să intre cu maşina în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Victoria şi 9 Mai, el părăsind locul faptei, după ce a dărâmat stâlpul unui semafor electric. Spre ghinionul său, o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, se afla în zonă, numerele maşinii fiind reţinute de oamenii legii. Aceştia au anunţat la dispecerat cele întâmplate, jandarmii fiind cei care, ulterior, l-au găsit pe şofer ascuns într-un bar din oraş, unde spera să i se piardă urma. „Cu această ocazie, conducătorul auto a fost identificat în persoana lui D. Liviu, de 22 ani, din Tg. Jiu. Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii continuă cercetările faţă de conducătorul auto, pe numele căruia au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere a unui indicator rutier, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală”, afirmă agentul principal Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

          Un accident produs pe fondul consumului de alcool a fost înregistrat şi la Ţânţăreni, unde câţiva tineri din Dolj, veniţi la discotecă în satul Floreşti, s-au trezit cu roţile în sus. Şoferul a scăpat maşina de sub control, asfaltul bun îndemnându-l să calce pedala de acceleraţie mai mult decât putea el conduce fără probleme. „În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma impactului cu solul, a rezultat accidentarea uşoară a pasagerilor B.L. Florin, de 25 ani şi C. Constantin, de 24 ani, ambii din Işalniţa. Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală”, menţionează Dochian.

          Doi tineri care mergeau cu mopedul prin Stoina s-au dat şi ei cu roţile în sus, motoscuterul fiind scăpat de sub control, acesta nefiind singurul accident „pe două roţi”. La Negomir, un minor de 17 ani care gonea cu bicicleta prin comună a intrat într-un autoturism, adolescentul alegându-se cu răni care nu-i pun viaţa în pericol. Un alt tânăr, de 20 de ani, din Bâlteni, s-a răsturnat şi el, dar nu cu vreun motoscuter, ci chiar cu maşina, după ce a pierdut controlul acesteia. Într-o curbă uşoară la dreapta, şoferul a reuşit să piardă controlul volanului şi să se dea peste cap, pe partea stângă.  Motoscuterele rămân însă în continuare mai periculoase ca maşinile, dovadă fiind şi accidentele înregistrate în ultimul week-end. La Săuleşti, un şofer de 19 ani din Târgu Jiu, a lovit în plin, în timpul unei manevre de întoarcere,  un motoscuter pe care se aflau doi fraţi, la ghidon aflându-se o tânără de 23 de ani. Ambii fraţi au ajuns în cele din urmă la spital, la fel ca şi un tânăr de 30 de ani din Motru. Acesta mergea cu un motoscuter care a fost lovit în plin de un şofer care a intrat pe contrasens cu maşina, dovadă că şi atunci când sunt prudenţi, motoscuteriştii îşi riscă viaţa destul de mult.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: