Acuzaţii de malpraxis la adresa unui medic gorjean

Mariana Frăsie, medic neurolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, este acuzată de un bărbat din cartierul Romaneşti că nu i-a aplicat un tratament adecvat mamei lui, care a suferit un accident vascular în urmă cu un an. Mai mult decât atât, gorjeanul susţine că i-a dat cadrului medical suma de 6 milioane de lei vechi, iar apoi mama lui a fost externată imediat. Maria Frăsie nu recunoaşte absolut nimic.
Cornelia Rafa are acum 78 de ani , iar în urmă cu aproximativ un an a suferit un accident vascular cerebral şi a fost adusă la spital de fiul ei cu maşina unui prieten. Femeia a fost tratată atunci de medicul neurolog Mariana Frăsie, pe care fiul bătrânei o acuză de malpraxis. Gorjeanul susţine că mamei lui i-a fost aplicat un tratament fără nici un fel de investigaţie medicală, iar starea de sănătate a femei se înrăutăţea pe zi ce trece. El a fost nevoit să-şi ducă atunci mama la un alt medic neurolog pentru a-i salva viaţa „ Pe 1 mai 2008 mamei i s-a făcut rău şi am dus-o la spital, mergând pe picioarele ei, unde a fost de gardă Mariana Frăsie. Pe perioada în care a stat în spital i-a fost rău şi nu dădea nici un semn că îşi revine, iar după 9 zile a fost externată, fără a se putea deplasa. Am luat-o acasă, şi am chemat un alt medic neurolog, i-am arătata schema de tratament şi mi-a cerut rezultatul de la tomograf, însă nu am avut ce să-i arăt pentru că mamei nu i s-a făcut nici un fel de investigaţie medicală. Atunci mi-a zis să întrerup tratamentul respectiv, m-a trimis la Tg-Cărbuneşti să-i fac tomograf , mi-a dat un alt tratament, iar apoi mama şi-a revenit. Din medicamentele date de doctoriţa Frăsie îi era din ce în ce mai rău, ce să mai zic ajusese ca o legumă”, a povestit Florin Rafa, fiul bătrânei.  
Bărbatul susţine şi că i-a dat Marianei Frăsie suma de şase milioane de lei vechi pentru a-i trata mama, iar aceasta a externat-o la câteva zile după ce a primit banii, fără ca stare femei să se fi îmbunătăţit. „De doctoriţa Frăsie nu te poţi lipi dacă nu-i dai bani. Pe 1 mai am internat-o pe mama, iar pe doi mai i-am dat două milioane, iar apoi încă patru la interval de câte două zile. Nu am rezolvat nimic, pentru că pe 9 mai a externat-o. Eu i-am zis atunci că nu se simte bine şi mi-a spus că spitalul nu este azil de bătrâni, iar dacă nu vreau să am grijă de ea o pune în pat cu alţi bolnavi şi cu asta basta. Atunci am luat-o acasă, dar v-am spus am dus-o pe picioare şi am luat-o legumă”, susţine Florin Rafa, băiatul femeii.
Disperat că stare de sănătate a mamei nu se îmbunătăţeşte, bărbatul a ameninţat-o telefonic pe Mariana Frăsie, după care a depus plângere la poliţie, iar la câteva zile şi-a retras-o, asta după ce gorjeanul le-a povestit oamenilor legii tot ce s-a întâmplat. „ Recunosc că am ameninţat-o telefonic şi s-a dus la poliţie. M-a căutat şi pe mine poliţia, şi am fost să dau declaraţie, şi am recunoscut că am ameninţat-o, dar le-am povestit şi de ce, atunci m-au lăsat să plec, iar ea mi-a zis că ne întâlnim la tribunal, însă am aflat că şi-a retras plângerea”, spune Florin Rafa.
Mariana Frăsie nu recunoaşte absolut nimic din acuzaţiile care i se aduc şi susţine că bărbatul are probleme cu capul „ Nu este adevărat, nu am luat nici un ban, şi nici nu mi-am retras plângerea, el a promis că mă va lăsa în pace, nu ştiu ce vrea omul asta, dar cred că are probleme cu capul”.
 Acum mama bărbatului a ajuns iar la spital şi a venit tot când Mariana Frăsie era de gardă, iar fiul a cerut să fie mutată la un alt medic neurolog.
 


Vizualizări: 1,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: