ACUZAŢIE: Salariaţii carierei Roşiuţa, forţaţi să dea declaraţii false

Procesul dintre inginerul Claudiu Popescu şi Cariera Roşiuţa din cadrul CE Oltenia ar putea rămâne azi în pronunţare. Popescu a contestat în instanţă demiterea sa, el fiind concediat anul trecut. Culmea, la dosar au apărut declaraţii date de salariaţi, la cererea conducerii, în ianuarie anul acesta, deşi o eventuală cercetare disciplinară trebuia făcută înainte de concediere. Popescu susţine că oamenii au fost puşi să declare că munceau la el acasă în timpul programului de lucru, dar are dovezi că nu este adevărat.

Inginerul Claudiu Popescu are astăzi termen în procesul prin care a dat în judecată conducerea Carierei Roşiuţa pentru felul în care a fost dat afară. Pe 2 iulie, acesta a fost concediat, fiind acuzat că a furat de la locul de muncă şi a folosit salariaţii unităţii la muncile agricole de pe terenurile sale. Dovezile sunt declaraţiile date de cinci salariaţi de la Roşiuţa.

Acuzaţii

CE Oltenia a transmis Tribunalului Gorj, pe rolul căruia se judecă procesul, un răspuns la solicitarea judecătorului de a pune la dispoziţie documente din care reiese că acesta a prejudiciat gestiunea unităţii. Conducerea Carierei Roşiuţa a trimis la Tribunal un rezumat al poveştilor salariaţilor unităţii privitor la activitatea lui Claudiu Popescu. Sunt date numele unor salariaţi, Sever Grivei, Stelian Mezinca, Marian Burnaz, Constantin Huidan şi Vasile Mormodol, care spun că inginerul Claudiu Popescu a furat fier vechi, motorină, tronsoane metalice etc. de la carieră şi le folosea acasă. Ei au mai declarat în scris că îi duceau inginerului şi produse alimentare, îi înjura şi îi ameninţa cu schimbarea locului de muncă. În plus, angajaţii carierei au susţinut că au fost chemaţi să lucreze în gospodăria sa. Toate acestea s-ar fi întâmplat, potrivit declaraţiilor în perioada ianuarie-aprilie 2013.

Popescu susţine că declaraţiile sunt false

Din acest motiv, Cariera Roşiuţa cere instanţei să respingă cererea lui Claudiu Popescu şi să declare legală desfacerea contractului de muncă. Inginerul Claudiu Popescu crede că instanţa nu va accepta acest document pentru că nu este avizat de serviciul juridic. „Voi dovedi că declaraţia depusă la dosar este falsă. S-a depus un act care nu este semnat şi ştampilat de contabilul unităţii şi de jurist.  Mai mult, instanţa a cerut un act care să demonstreze lipsa de gestiune, aşa cum acuză ei“, a spus el. Claudiu Popescu a remarcat faptul că declaraţiile angajaţilor care spun că i-a înjurat şi i-a chemat la muncă pe terenurile sale sunt luate acum câteva zile, în 13 şi 15 ianuarie. „Referitor la declaraţiile depuse la dosar. Ele sunt date în 13 şi 15 ianuarie 2014, iar eu nu mai am treabă cu cariera de şase luni. Declaraţia lui Sever Grivei este falsă pentru că în ianuarie, februarie şi martie 2013 el a fost în concediu medical şi a venit la muncă în aprilie, iar atunci eu eram în concediu medical. Cum a putut să fie internat şi la muncă la mine acasă?“, se întreabă acesta. El mai spune că acuzaţia oamenilor că îi chema la muncă şi îi ponta nu se susţine: „Eu nu am avut niciodată funcţia de pontator, nu am pontat oamenii“. El spune că Sever Grivei este cel care ponta oamenii la muncă, aşa că el s-ar face vinovat de un eventual pontaj fals.

MĂRTURII

Pandurul a mai publicat declaraţii ale salariaţilor de la Roşiuţa, care spuneau că şefii îi cheamă la muncă, la ei acasă, dar nu a fost luată nicio măsură. Nici măcar o anchetă internă.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: