Adio columbeanit la Târgu Cărbuneşti

Fabrica de columbeanit a lui Irinel Columbeanu, de la Târgu Cărbuneşti, şi-a închis porţile şi s-a transformat în punct de lucru al unei firme din Ciolpani. Viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, spune că Primăria a fost notificată oficial acum în privinţa închiderii firmei Material Columbeanit SRL şi a transformării acesteia în punct de lucru pentru Turbu Cim SRL.

Fugaru menţionează că încă din noiembrie anul trecut anunţase că fabrica lui Columbeanu este pe cale să se închidă, lucru care s-a întâmplat acum. Acesta spune că cei 200 de salariaţi au fost trimişi acasă, la sediul fostei fabrici mai fiind acum doar paznicii. Edilul susţine că bugetul local primea zeci de mii de lei drept taxe şi impozite de la firma lui Columbeanu, bani care de anul acesta nu se vor mai regăsi în fondurile Primăriei.

„Din 19 ianuarie s-a produs modificarea respectivă, dar noi, la Primărie, acum am fost informaţi oficial. Ceea ce vă spuneam eu în noiembrie şi mă criticau mulţi s-a adeverit acum, din păcate. Pentru Târgu Cărbuneşti şi pentru Primărie este cu adevărat o pierdere. Nu am înţeles de ce s-a investit atât fără să se facă nimic acolo. Oamenii sunt trimişi acasă de mult timp, dar acolo s-au adus utilaje de vreo 3 milioane de euro. Materialul nu a fost însă omologat şi de asta a picat toată afacerea”, spune viceprimarul din Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: