Administraţia locală, lăsată cu ochii-n soare de cei care au preluat peşterile

Autorităţile judeţului s-au arătat preocupate de soarta celor mai importante obiective turistice din Gorj abia după ce acestea au fost preluate de o societate din Craiova. Şefii unor instituţii importante şi conducerea Consiliului Judeţean au cerut administratorilor SC Buterfly SRL din Craiova să le pună la dispoziţie contractul în baza căruia au preluat bogăţiile Gorjului, Planul de management şi Regulamentul ariei protejate. Reprezentanţii firmei au lipsit însă de la întâlnirea programată săptămâna trecută. 

Peşterile Polovragi şi Muierilor dar şi Cheile Galbenului şi Olteţului sunt administrate din luna ianuarie de un SRL din Craiova. Autorităţile din Gorj au aflat printr-o hârtie venită de la Ministerul Mediului că nu mai deţin aceste obiective. Abia acu, autorităţile s-au mobilizat şi au început să-şi facă tot felul de planuri pentru a mai putea administra bogăţiile judeţului cel puţin din postura de colaborator.

Săptămâna trecută, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, al Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, al Serviciului Salvamont Gorj şi juristul Consiliului Judeţean (CJ) Gorj au organizat o întâlnire în biroul vicepreşedintelui CJ Vasile Râbu, însă nu a apărut nimeni. „Le-am cerut să ne aducă Planul de management, Regulamentul ariei protejate şi contractul în baza căruia s-a făcut atribuirea. Am programat o întâlnire cu administratorii acestei societăţii, miercurea trecută, însă nu s-au prezentat motivând că sunt chemaţi la Bucureşti, joi şi vineri, tot cu probleme de acest gen. Sperăm să reuşim să-i convingem să vină la Târgu Jiu în această săptămână. Noi ne-am pregătit din punct de vedere juridic cu hărţi, acte şi alte materiale în care se prevăd tot felul de informaţii începând din data la care au fost incluse în domeniul public”, a declarat Vasile Râbu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Atribuirea rămâne un mister

Autorităţile încearcă să cerceteze trecutul noului custode şi modul în care s-a făcut atribuirea celor mai importante obiective turistice din judeţ. Din surse neoficiale au aflat că firma respectivă are datorii foarte mari către stat. “Modul în care s-a făcut atribuirea este totuşi un mister. Încercăm să depistăm cum s-au preluat aceste obiective în condiţiile în care societatea are datorii către stat. De asemenea, vrem să vedem în ce condiţii vom putea colabora cu actualii custozi”, a mai precizat Vasile Râbu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: