Adolf Mureşan: Ciobotărică să ne lase dracului în pace

Preşedintele Federaţiei “Univers”, Adolf Mureşan, a avut o ieşire uşor nervoasă la Radio Infinit, într-un interviu pe tema acordării economiei la fondul de salarii. Sindicalistul care susţinea menţinerea lui Laurenţiu Ciurel în fruntea CE Oltenia spune că acum că cei care nu vor să dea sumele cuvenite oamenilor, în speţă noul director interimar Laurenţiu Ciobotărică, ar trebui să se ducă dracului.

Sindicalistul Adolf Mureşan spune că s-a vândut energie şi că oamenii trebuie să primească aceşti bani. Unii lideri spun că economia la fondul de salarii ar fi de 16 milioane de lei, alţii că 19 milioane de lei. Aceşti bani ar trebui împărţiţi la cei aproape 15.500 de angajaţi. Potrivit datelor furnizate de liderii de sindicat, veniturile la vânzarea de energie sunt realizate, chiar dacă s-a vândut la preţuri mici, dar nu şi la cărbune, ceea ce înseamnă o realizare a veniturilor, per total, de 97%. În plus, s-au cheltuit 13 milioane pentru cota de cărbune, fără să fie aprobaţi în buget. Însă aceste explicaţii nu ţin în faţa salariaţilor care ştiu că au mers în fiecare zi la serviciu şi şi-au făcut treaba, dar nici în faţa liderilor sindicali. “S-a produs energie electrică mai mult cu 2 TW decât s-a programat, s-a lucrat mai mult decât era normal, sunt ore suplimentare. Influenţa preţului care nu depinde de noi nu ne aparţine”, a declarat Mureşan. El a declarat că există posibilitatea declanşării unui protest spontan. El spune că cei care spun că aceşti bani nu pot fi daţi atunci „să se ducă dracului”. “În discuţii am atenţionat că există premisa declanşării unui conflict spontan. (...) Dacă plecăm din start în varianta că nu sunt soluţii, cei care spun că nu sunt soluţii ar trebui să-şi dea demisia şi să ne lase dracului în pace. Există posibilităţi de a acorda mai multe tranşe, dar nu se poate să spui din start nu vreau că nu vor muşchii mei”, a mai declarat preşedintele Univers.

Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO, a calculat că fiecare salariat ar trebui să primească câte 1.200 de lei. Şi el ameninţă cu proteste. “Suntem adepţii rezolvării problemelor prin dialog şi de aceea solicităm o întâlnire pentru a rezolva această problemă. Formele de protest sunt ca ultimă măsură pe care o vom lua”.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: