Adrian Gorun, felicitat pentru victoria Luminiţei Popescu

Constantin Căruntu, perdantul de la alegerile de vineri pentru funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu, îl felicită pe… Adrian Gorun pentru reuşita Luminiţei Popescu. Mai mult decât atât, Căruntu anunţă că situaţia financiară a universităţii este una precară şi că nu există certitudinea că profesorii îşi vor lua salariile luna viitoare. Noul rector al UCB, Luminiţa Popescu, spune că informaţiile lansate de Căruntu sunt doar „intoxicări” şi că sunt bani suficienţi pentru asigurarea lefurilor dascălilor.

Contracandidatul Luminiţei Popescu la funcţia de rector, Constantin Căruntu, a ţinut să-l felicite pe şeful Senatului UCB, Adrian Gorun, pentru rezultatul alegerilor de vineri. Căruntu nu a dorit să explice de ce felicitările nu au fost adresate Luminiţei Popescu, cea care a reuşit să obţină 101 voturi de la cei aproape 160 de profesori şi studenţi cu drept de vot din universitate. Căruntu a spus doar că strânge probe, dând de înţeles că alegerile au fost fraudate într-un fel sau altul, explicând chiar că cei care au votat pentru ca el să ajungă în fruntea instituţiei vor fi introduşi în comisii. „N-a câştigat ea (n.red. Luminiţa Popescu). Eu felicit pe Horaţiu Gorun şi pe domnul Adrian Gorun, dânşii au câştigat. O să spun mai multe, nu am probe, acum culeg. Eu acum doi ani am pierdut la 8 voturi. Nu aveam cum să pierd aşa. Domnul Adrian Gorun a stat 10 zile aici nemişcat. A făcut campanie pentru doamna şi când se terminase campania (...) Ei ce vor să facă acum?! Încep cum au început şi acum 2 ani să facă tot felul de comisii, să-i ancheteze pe cei care au fost cu mine. Bineînţeles, comisii ilegale. Îi aştept să treacă concret şi atunci demasc totul”, a  declarat Constantin Căruntu.

La rândul său, Luminiţa Popescu spune că nu se pune problema fraudării alegerilor şi că tot ce spune Căruntu sunt numai intoxicări. „Exclus aşa ceva. Nu s-a făcut nicio comisie pentru votanţii domnului Căruntu. În primul rând nici nu se cunosc votanţii vreunuia dintre candidaţi. Exclud în totalitate o astfel de intoxicare”, a spus Luminiţa Popescu. Cât despre felicitările adresate de Căruntu lui Adrian şi Horaţiu Gorun, Popescu a spus: „Eu ştiu că eu am candidat, eu am primit voturile şi nu cei doi. Domnul Căruntu răspunde pentru ce spune şi pentru ce a făcut”.

Universitatea, în colaps financiar?

Căruntu a mai spus şi că are informaţii conform cărora cei circa 140 de profesori ai universităţii nu îşi vor primi luna viitoare salariile pentru că nu mai există fonduri la bugetul instituţiei. „Situaţia s-a înrăutăţit financiar la universitate, peste o lună nu se ştie dacă mai sunt bani de salarii. Cadrele didactice primesc 1 leu plata cu ora, alţii au câştigat mai mult. De exemplu doamna Luminiţa a câştigat 3 miliarde într-un an şi pe următoarele două luni nu se ştie dacă vor fi bani de salarii. Mi-a spus o persoană care are funcţie de conducere pe parte economică. Nu vorbesc din poveşti. Dacă nu se încasează e o problemă mare. De aia nu prea mai sunt bani, pentru că sunt 4-5 persoane care au câştigat miliarde. Anul acesta a refuzat să-şi mai depună declaraţia de avere, deşi conform legilor în vigoare trebuia să o depună”, a mai spus Căruntu.

Luminiţa Popescu a negat şi acest aspect. „Nici poveste de aşa ceva. Este o dezinformare. Nu sunt probleme nici pentru luna viitoare, nici pentru următoarea perioadă de timp”, a mai spus Luminiţa Popescu, precizând referitor la plata profesorilor cu ora că „nu eu am dat aprobare cu 1 leu pe oră, propunerile au venit de la consiliile facultăţilor. Decizia este dată de domnul profesor Moise Bojincă, nu îmi aparţine”.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: