Afacerile primăriei Ciuperceni ţin elevii frig

Primăria din Ciuperceni a făcut una dintre „cele mai bune afaceri“. Astfel, instituţia a dat unei firme caloriferele pe care le cumpărase pentru a încălzi şcoala din localitate şi a primit în schimb o centrală... defectă. Elevii au fost primiţi în frig în prima zi de şcoală iar directoarea din umeri pentru că repararea centralei costă mult iar înlocuirea ei şi mai mult.

Primăria Ciuperceni este încă un exemplu că banii publici sunt cheltuiţi nejustificat. După aproape un an şi jumătate de la încheierea lucrărilor de instalare a centralei termice la Şcoala Generala din Ciuperceni, abia acum s-a semnat recepţia finală.  Directoarea instituţiei, Mihaela Crăciunescu, spune că s-a opus semnării recepţiei pentru că primele probleme au apărut imediat după instalare. Aceasta susţine că lucrările au fost făcute de mântuială, iar recepţia se dorea făcută în grabă „Lucrările s-au încheiat în luna septembrie 2008, însă recepţia finală s-a făcut cu o lună în urmă, după lungi scandaluri între mine şi firma respectivă. Nu am făcut recepţia decât cu o comisie, deşi prima dată mi se trimiseseră actele să le semnez singură”, declară Mihaela Crăciunescu, directorul Şcolii Generale din Ciuperceni.

Părinţii au adus reşouri la şcoală

Chiar şi după instalarea centralei termice, în unele clase din şcoală continuă să fie frig şi asta din cauza faptului că centrala nu corespunde tehnic cu caloriferele. „Caloriferele au fost cumpărate de vechea conducere a primăriei. S-a spus că a fost o greşeală. Dânşii trebuiau să cumpere centrala şi apoi s-a făcut un schimb cu firma respectivă. Ei au luat centrala şi primăria a dat caloriferele, care nu funcţionează aşa cum ar trebui deşi, se consumă foarte multe lemne. Anul trecut ne-au zis că nu este căldură din cauza lemnelor verzi. Anul acesta însă am cumpărat doar lemne uscate şi nu este nicio diferenţă”, mai afirmă directoarea Şcolii Generale din Ciuperceni, Mihaela Crăciunescu. Cei care au în primul rând de suferit sunt elevi de la grădiniţă, sală în care căldura ajunge foarte greu. Pentru a face faţă frigului în clasă au fost instalate patru calorifere, însă nici aşa nu este cald.  Pentru a nu-i îngheţa de frig copilul, un părinte a adus şi o rezistenţă care stă în priză tot timpul. Firma care s-a ocupat de lucrări este  MARCOS SRL din Târgu-Jiu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: