Afacerişti încătuşaţi pentru înşelăciune

Doi oameni de afaceri au ajuns miercuri noaptea în arestul IPJ Gorj după ce au fost reţinuţi de poliţişti într-un dosar penal în care sunt acuzaţi de înşelăciune.

Călin Flaviu Bodea, de 29 de ani, din municipiu, şi Marius Cristinel Velican, de 48 de ani, din Scoarţa, au luat marfă de la o altă firmă şi au plătit suma de 240.000 de lei cu un cec pentru care nu aveau însă disponibil în bancă. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj îi acuză pe aceştia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. „Aceştia, în calitate de administrator şi respectiv de reprezentant al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, în luna august 2011 au achiziţionat de la o altă societate comercială marfă pe bază de facturi fiscale şi avize de expediţie, în valoare totală de 304.284 lei, pentru a cărei plată au emis în luna noiembrie 2011 o filă CEC pentru suma rămasă neachitată, în valoare de 244.284 lei, care a fost refuzată la plată de către bancă, constatându-se lipsa totală de disponibil în cont”, menţionează Parchetul.

Ambii au fost prezentaţi ieri după-amiază unei instanţe de judecată pentru a le fi emise mandate de arestare preventivă, unul dintre ei, Bodea, fiind implicat şi în 2011 într-o anchetă similară. Acesta făcea atunci parte dintr-o grupare compusă din cinci bărbaţi, acuzaţi, de asemenea, că plăteau cu cecuri fără acoperire diferite mărfuri achiziţionate. Tribunalul nu a emis la vremea acea mandat pe numele celor cinci, iar de anchetă nu se mai ştie nimic. În schimb, Bodea s-a mai ales cu un dosar penal în care, în cele din urmă, a primit o pedeapsă privativă de libertate care a fost înlocuită cu un termen de încercare, aşa că orice recidivă din partea acestuia nu poate să însemne decât puşcăria.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: