Ajutoare de încălzire fără acte doveditoare

Instituţia Prefectului Gorj i-a înştiinţat ieri pe primarii prezenţi la şedinţă că legea privind acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor a fost modificată.

În acest sens, toţi beneficiarii de ajutoare de încălzire pot depune la primărie un dosar ce conţine cerere şi o declaraţie pe propria răspundere că are dreptul să primească ajutor de la stat, fiind eliminate în acest fel actele doveditoare. „Potrivit unei adrese pe care am primit-o de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale rezultă că ajutoarele de încălzire se acordă doar pe bază de cerere şi o declaraţie pe propria răspundere, urmând ca actele doveditoare să fie solicitate la efectuarea anchetelor sociale”, a declarat Vasile Văcaru, şef serviciu Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj. Totodată, primăriile au obligaţia de a efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia pentru cel puţin 60% din beneficiarii dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei.

AMENZIPrimăriile care nu acordă ajutoarele, lunar, pentru fiecare lună a sezonului rece, pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri riscă o amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: