Al doilea eșec acasă pentru Pandurii în 2019. Două cartonașe roșii

Pandurii Târgu Jiu a înregistrat sâmbătă a doua înfrângere consecutivă din acest an pe teren propriu, fiind învinsă cu scorul de 2-0 de Daco Getica. Echipa antrenată de Adrian Bogoi a reuşit în acest an să ia un singur punct din deplasarea de la Mioveni.

Daco Getica Bucureşti a venit la Târgu Jiu după două eşecuri consecutive şi a reuşit o surpriză în faţa tinerilor jucători gorjeni. Cei de la Pandurii aveau un moral bun după punctul adus de la Mioveni şi se bazau şi pe revenirea unor jucători titulari, dar nimic din toate acestea nu a contat.

Tinerii din lotul lui Bogoi au arătat din nou că lipsa de experienţă, în faţa unor adversari mai experimentaţi, îi poate costa la fiecare greşeală. Şi cum acestea nu au lipsit, oaspeţii s-au impus cu scorul de 2-0 şi s-au apropiat la două puncte de echipa gorjeană, aflată tot la mijlocul clasamentului.

Oaspeţii au deschis scorul pe finalul primei reprize, în min. 43,  când Muşat a executat o lovitură de colţ de pe partea dreaptă de atac, iar Eugen Nica a înscris cu o lovitură de cap din 8 metri. În minutul 27, Nica s-a lovit violent cu Nicolae Cotolan, iar portarul de rezervă Mihai Cotolan, fratele geamăn al celui accidentat, a pătruns pe gazon, a alergat  pe partea opusă a terenului, să ceară explicaţii adversarului care l-a lovit pe fratele său, acesta primind cartonaşul roşu şi lăsând echipa fără portar de rezervă pe bancă.

Repriza secundă a fost mai animată, cu ocazii de ambele părţi, cele mai mari fiind trecute în dreptul gazdelor, care au trimis balonul în două rânduri în bara laterală, prin Brînzan (56) şi Blejdea (71).

În minutul 65, la Pandurii a redebutat atacantul Gabriel Dodoi, revenit la echipă după o absenţă de un an, timp în care a jucat la CFR Cluj şi Sfântu Gheorghe. La primul joc al său pentru pandurii  în 2019 s-a aflat şi golgheterul echipei, George Tudoran, care în primele două etape  din acest an a acuzat unele probleme medicale.

În minutul  78 Călinţaru a centrat şi Raphael Stănescu a reluat  puternic, din 8 metri, sub transversală. Balonul a fost atins şi de portarul Costache înainte să intre în plasă, dar n-a putut interveni salvator. Până la final s-a mai consemnat doar o eliminare, în minutul 84, după un duel aerian cu Blejdea, portarul George Gavrilaş l-a îmbrâncit efectiv pe atacantul gazdelor şi a primit cartonaşul roşu.

Pandurii păstrează locul zece în clasament şi după acest eşec, dar numărul de puncte faţă de zona retrogradabilă scade de la meci la meci.

Pandurii Târgu Jiu – Daco Getica Bucureşti 0-2

Au marcat: Eugen Nica 43', Raphael Stănescu 78'

Stadion: Municipal - sintetic (Târgu Jiu - Gorj);

 Arbitru: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică - Sibiu); Asistenţi: Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Alexandru Filip (Timişoara).

Al. Costache - Nic. Cotolan, Rob. Gheorghe, Dănescu, Al. Vasilescu - Laur. Tudor (Dodoi 65'), Brînzan (cpt.) - Trancă (Tudoran 46'), Al. Vodă, Blejdea - P. Popescu (Raiciu 46'). Rezerve neutilizate: Mih. Cotolan - Draca, Rob. Bratu, Hery Kim. Antrenor: Adrian Bogoi

Eliminat: Mihai Cotolan 27' (roşu direct, din postura de rezervă)

Gavrilaş - Călinţaru, Cotigă, Motroc, Muşat (cpt.) - Eug. Nica, D. Cîrjan (Mih. Stancu 62'), Tudorică, Raph. Stănescu, Rob. Grecu (Isvoranu 87') - Nsiah (Măd. Martin 72'). Rezerve neutilizate: - Rob. Neacşu, Bustea, I. Prodan, Rz. Prodan. Antrenor: Marius Baciu

Eliminat: George Gavrilaş 84' (roşu direct)

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: