Alegeri printre medicii gorjeni

Zile electorale pentru medicii din judeţ, un număr de 700 de purtători de halate albe fiind aşteptaţi de ieri să treacă pe la sediul Colegiului Medicilor Gorj pentru a-şi exprima votul propriu.

Aceştia sunt chemaţi la urne pentru a-i alege pe membrii Comisiei de Disciplină, comisie care analizează reclamaţiile depuse la adresa unuia sau altuia dintre medici, numărul sesizărilor fiind destul de mare în ultima vreme.

Şefa Colegiului Medicilor, Ana Băleanu, spune că procesul electoral se va încheia mâine, după care comisia electorală care supervizează votarea va decide dacă alegerile pot fi sau nu validate. Ca să scape de o a doua rundă de alegeri, medicii ar trebui să se prezinte 50% plus unu la urne, câştigătorii urmând să fie desemnaţi în funcţie de procentajele obţinute. Dacă numărul votanţilor este redus, comisia electorală va stabili alte trei zile de alegeri, la care prezenţa nu va mai fi însă obligatorie, iar în Comisia de Disciplină vor ajunge medici care pot să aibă şi doar câteva voturi.

Comisia de Disciplină are cinci membri în componenţa sa, iar numărul actual al candidaturilor este de şapte. Printre aspiranţi se regăseşte şi fostul director al Autorităţii de Sănătate Publică, Aristică Moroşanu, acesta exercitându-şi de ani de zile profesia la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, spital implicat recent într-un scandal după moartea unui bebeluş. Şeful secţiei de ginecologie, Damian Diţescu, de la spitalul amintit, a intenţionat şi el să candideze, dar după izbucnirea scandalului s-a răzgândit. Alegerile de acum trebuie finalizate până la mijlocul lunii viitoare, când la nivel naţional vor fi organizate altele, pentru desemnarea membrilor din Comisia Naţională de Disciplină a Colegiului Medicilor.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: