Alexandru Beșliu merge la lotul național de seniori

Sportivii clubului Primăriei Târgu Jiu încheie anul cu tot mai multe veşti bune. Cel mai bun sportiv luptător al CSM Târgu Jiu, Alexandru Beșliu, a fost convocat la lotul naţional de seniori al României.

Finalul de an aduce vești bune și pentru secția de lupte din cadrul CSM Târgu Jiu. După baschetbalista Casiana Spineanu, care a fost convocată la lotul național de baschet 3×3 U17 feminin, finalul lunii decembrie a venit cu o altă convocare la lotul național pentru un sportiv legitimat la CSM Târgu Jiu. Este vorba de luptătorul gorjean Alexandru Beșliu.

CSM Târgu Jiu a anunţat că sportivul, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, şi pregătit de antrenorii Mădălin Gorjeanu și Ștefan Tănase, a fost convocat, în premieră, pentru un stagiu de pregătire cu lotul național de seniori.

Aflat acum sub comanda unui nou antrenor federal, lotul național va intra în cantonament la Cheile Grădiștei iar stagiul de pregătire se va desfășura în perioada 9-23 ianuarie. Pe lângă lotul României, la acțiunea de la Cheile Grădiștei vor participa și loturile naționale ale Ungariei și Elveției.

Antrenorul Mădălin Gorjanu, care la rândul său a primit o veste bună în această lună, devenind oficial arbitru acreditat să oficieze la competiţii internaţionale de lupte, consideră că pentru Alexandru Beșliu, convocarea la lotul național este o șansă mare pentru cariera sa: „Mă bucur mult pentru Alex, pentru că a fost convocat la această sesiune de pregătire. Știu cât de mult își doreste să crească în valoare, iar acest lucru nu se poate face fără aceste acțiuni ale Federației Române de Lupte. Lotul de seniori are un nou antrenor, în persoana domnului Yusup Abdusalomov, din Rusia, iar faptul că Alex a fost convocat de la prima acțiune a acestuia, este o mare șansă pentru sportivul nostru de a impresiona prin puterea de muncă și seriozitatea care-l caracterizează”.

Alexandru Beșliu a precizat că acesta este un pas mare în cariera sa şi în drumul pe care l-a ales, spre marea performanţă. Şi pentru CSM Târgu Jiu convocarea este una foarte importantă şi reprezintă rodul muncii depuse zi de zi de cei doi antrenori care pregătesc luptătorii celor două cluburi, CSM şi CS Pandurii.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: