Alianţa PNL-ALDE, firească pentru Barbu

Liderii centrali ai PNL şi ALDE negociază de săptămâni bune o alianţă electorală sau chiar o fuziune, susţin surse politice. Deşi Tăriceanu de la ALDE este cea mai puternică voce anti DNA, în momentul de faţă senatorului liberal de Gorj, Tudor Barbu, alianţa i s-ar părea una firească. Asta în condiţiile în care liderul ALDE Gorj nici nu vrea să audă de vreo alianţă cu PNL.

Tudor Barbu, liderul PNL Gorj, susţine că ar fi posibilă o alianţă cu ALDE. „Este o problemă mult prea delicată, alianţele pre sau post electorale. Atât domnul Blaga, cât şi doamna Gorghiu şi-au exprimat părerea cu privire la acest subiect, eu vă pot spune sentimentul meu, care nu este punct de vedere al partidului. Eu îmi doresc foarte tare ca PNL să guverneze judeţul Gorj singur în 2016, pentru că este singura variantă să le arătăm gorjenilor că se poate şi altfel. Dar, orice alianţă firească, de dreapta, este posibilă”, a declarat Tudor Barbu.

Liderul ALDE Gorj nici nu vrea să audă de negocieri cu PNL. „Exclus, eu nu văd nici o fuziune sau alianţă cu PNL. Asta ar însemna să ne contrazicem, plecând de la preşedintele Tăriceanu şi până la mine. Este exclus să se facă negocieri de acest gen. Mai este mult timp şi multe lucruri mai trebuie să se întâmple pentru ca actualul Partid Naţional Liberal să devină din nou un partid liberal, să fie frecventat, ar trebui să revină în ALDE, să dispară mulţi oameni din structura PDL, oamenii lui Băsescu. PNL nu e un partid frecventabil pentru ALDE. De la zi la zi se vede că PNL este Partidul Democrat Liberal, doar cu altă siglă. Se va vedea asta şi la alegeri”, a declarat Radu Angheloiu.  

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: