Alimentarea cu apă de la Bolboşi este doar pe hârtie

Comuna Bolboşi beneficiază de alimentare cu apă doar pe hârtie. Valoarea investiţiei este de aproximativ 39 de miliarde de lei vechi, însă până în prezent s-au alocat numai opt miliarde, iar lucrarea avea ca termen de finalizare sfârşitul anului 2008. Locuitorii din Bolboşi cară în continuare apă cu găleţile de la fântâni şi speră că într-o bună zi vor avea şi ei apă curentă în gospodării.

Alimentare cu apă din comuna Bolboşi costă aproximativ 39 de miliarde de lei şi trebuia finalizată la sfârşitul anului 2008. Opt miliarde. Atât au costat două puţuri şi câţiva kilometri de ţeavă. Primarul din localitate susţine că nu mai are fonduri să continue investiţia şi de aceea lucrările au stagnat. „Lucrările la alimentare cu apă au început de acum câţiva ani. Am tras ţevile, am săpat puţurile şi oamenii vor avea în curând apă la robinet, asta dacă fac rost de bani. Lucrarea a costat vreo 39 de miliarde şi nu am primit decât 8 miliarde, iar firma care s-a ocupat de lucrare a lucrat de banii ăştia şi a făcut ce aţi văzut şi dumneavoastră.  Dar nu am mai primit bani şi de aia lucrările au încetat. Trebuia să se termine în 2008, dar dacă nu au mai fost bani nu am avut cum. Eu cred că o să ne apucăm în curând de ea şi până la sfârşitul anului oamenii vor avea apă potabilă în curte”, a declarat primarul comunei Bolboşi, Viorel Croitoru.

Sătean: Nu ştiu dacă apuc ziua în care am apă în curte

Oamenii s-au bucurat atunci când au început lucrările la sistemul de alimentare cu apă al comunei, însă fericirea lor a fost scurtă „Noi nu avem apă la robinet. Cărăm cu găleţile de la fântâni. Acum am avut noroc că a plouat şi nu au secat, dar anii trecuţi a fost prăpăd. Cărăm apa cu butoaiele de la kilometri din satele vecine. Care au fântâni nu au probleme, dar ceilalţi cară cu găleţile. Au tot promis că ne bagă şi nouă apă şi nimic. Au săpat nişte puţuri, cred că două şi au întins nişte ţevi pe aici nici măcar nu au făcut şanţuri să le bage sub pământ aşa cum se face. Le-au lăsat pe aci pe câmpuri şi deja au început să fure din ele. Dar nimănui nu-i pasă. Nu ştiu dacă o să mai trăiesc ca să apuc şi eu ziua aia în care o să avem şi noi apă în curte la robinete. De când tot aşteptăm şi ne tot promite primarul şi nimic. Nu mai avem nici o şansă”

 „Nu avem apă la şcoală. Nu am avut niciodată. Noi venim cu apă în sticlă. Iarna nu e greu că ne-am obişnuit numai că e ghiozdanul mai greu, însă vara e mai rău că este cald şi se încălzeşte. Avem un om aici care are fântână şi care ne mai lasă să luăm apă, dar nu tot timpul“

ELEV

„Am auzit şi eu că s-ar fi furat un metru doi de ţeavă dar cine ştie. O să mă interesez şi dacă e apelez la ajutorul poliţiei să-i identific pe cei care au făcut aşa ceva. Oricum dau de ei şi vor răspunde pentru ce au făcut”

PRIMARUL VIOREL CROITORU

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: