Alionescu: Am arătat că putem fi o echipă competitivă

CSM Târgu Jiu a pierdut şi meciul din cea de-a doua etapă a Ligii Naţionale, joc disputat vineri la Oradea. Echipa antrenată de Claudiu Alionescu a cedat însă greu în faţa grupării SCM Timişoara care s-a impus cu scorul de 71-63.

După duelul cu echipa gazdă, CSU Oradea, CSM Târgu Jiu a avut de înfruntat în etapa a doua a Ligii Naţionale o altă forţă a baschetului din Liga Naţională, SCM Timişoara. Antrenorul Claudiu Alionescu a făcut câteva modificări în formula de start faţă de meciul cu Oradea, astfel că din primul minut şi-a făcut apariţia pe parchet Rezav Rogava, unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei gorjene în primul meci, cel cu Oradea, el fiind preferat în formula de start în locul lui McClain, iar Camil Berculescu l-a înlocuit pe Alexandru Berca.

Cele două formaţii şi-au împărţit momentele de dominare. Timişoara a câştigat sfertul de debut (25-14), dar şi sfertul trei (18-13), în timp ce gruparea gorjeană a câştigat sfertul doi (20-19), dar şi sfertul patru (16-9).  Chiar dacă echipa sa a pierdut, antrenorul CSM Târgu Jiu s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi. „Vreau să-i felicit în primul rând pe jucători, pentru efortul depus astăzi. Am reglat unele aspecte din punct de vedere defensiv faţă de meciul de ieri, și aici mă refer la numărul de recuperări și coşurile ușoare pe tranziție, iar asta s-a văzut în rezultatul final. Din păcate, nu am avut mai multă constanţă în atac, iar aici s-a făcut până la urma diferenţa. Însă eu unul sunt mulțumit că și astăzi am arătat că putem fi competitivi împotriva echipelor de top din Liga Naţională”, a declarat Claudiu Alionescu pentru site-ul oficial al CSM.

Jake Spurgeon a fost cel mai bun om din tabăra gorjenilor, cu 21 de puncte marcate şi cu procentaje mari la aruncări. Americanul a reuşit un procentaj de 100% la aruncările de 3p, cu 5 din 5, şi 75% la aruncările de 2p, reuşind 3 din 4.

Vizualizări: 507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: