Ambulatoriu de la Rovinari, reabilitat de primărie cu fonduri europene

Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Rovinari va intra în curând într-un proces de  modernizare şi reabilitare, investiţia ridicându-se la 42 de miliarde de lei vechi. Tot în acest an vor fi montate şi panouri solare care vor asigura încălzirea unităţii spitaliceşti. Banii provin din fonduri europene obţinute de reprezentanţii primăriei Rovinari.

„Ambulatoriul spitalului va fi unul european. Am obţinut fonduri pentru reabilitarea lui şi în curând încep lucrările. Valoarea totală a acestei investiţii este de 42 de miliarde de lei vechi. Pe lângă reabilitarea şi renovarea ambulatoriului am început să lucrăm la sistemul de încălzire al spitalului prin montarea unor panouri solare iar în felul acesta cheltuielile pentru încălzire vor scădea considerabil”, a declarat Constantin Podaru, administrator public la primăria Rovinari.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Rovinari recunoaşte că fără sprijinul primăriei nu ar fi putut face nimic. „Noi nu puteam niciodată să facem aşa ceva pentru că sunt în joc bani mulţi. Primăria s-a ocupat de tot. Au făcut proiectele, au accesat fonduri, au luat toate avizele necesare inclusiv de la Ministerul Sănătăţii şi trebuie să demareze lucrările. Se va reabilita policlinica în totalitate, se va dota cu mobilier şi aparatură medicală, va funcţiona şi un lift pentru bolnavi şi pentru persoanele cu dizabilităţi, se va face şi acoperişul. Se va face absolut tot. La ambulatoriu nu s-a făcut nimic de 20 de ani de când s-a înfiinţat spitalul. Cât despre panourile solare, acestea ne sunt de foarte mare folos dar şi acestea sunt foarte costisitoare. Bugetul alocat spitalului nu ne ajunge decât să supravieţuim de la o lună la alta”, susţine Laurenţiu Cosmulescu, managerul Spitalului Orăşenesc Rovinari.

Reabilitarea şi dotarea ambulatoriului va costa aproximativ 42 de miliarde de lei vechi iar sistemul de încălzire cu panouri solare ajunge la şase miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: