Ameninţaţi de şomaj

Peste 500 de gorjeni sunt pe cale să-şi piardă locul de muncă până în aprilie 2009 , deoarece mai multe societăţi au anunţat disponibilizări colective.Cele mai semnificative reduceri de personal vor avea loc la SC Hidroconstrucţia SA, care va trimite în şomaj 250 de angajaţi în februarie şi alţi 107 în martie.Chiar dacă situaţia economică a judeţului Gorj este mai stabilă decât în alte zone ale ţării, se preconizează că rata şomajului va continua să crească în acest an. În 2008, a fost înregistrată o rată a şomajului de 6,5 %, în special în a doua parte a anului, când au avut loc mai multe concedieri colective.

Potrivit surselor oficiale, principala cauză a disponibilizărilor ar fi reducerea numărului de comenzi. Directorul AJOFM Gorj, Ion Târlea, declară: „Majoritatea societăţilor care au trimis notificări la noi au motivat măsurile luate prin lipsa bugetelor la început de an şi prin pierderea unor portofolii de comenzi”.

Alte societăţi care au trimis notificări privind reducerea numărului de angajaţi sunt SC Concefa SA, SC Electrica Serv SA, SC Remont SA, SC UM Sadu SA şi SC Rominex Mining Eng. SA.Cei care-şi vor pierde locul de muncă vor putea urma cursuri de reconversie profesională oferite de A.J.O.F.M., care se organizează în fiecare lună pentru diferite meserii.Ieri, reprezentanţii A.J.O.F.M. s-au deplasat la Electrica, pentru prezentarea serviciilor de peconcediere, prin care persoanele concediate au fost informate cu privire la locurile de muncă vacante şi cu modul de întocmire a dosarului de şomaj.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: