Ancheta privind moartea bebeluşilor, finalizată

Moartea a doi bebeluşi la naştere în Spitalul Târgu Jiu a fost anchetată de o comisie medicală. Nota de cercetare a ajuns marţi pe masa directorului de la spital. Tiberiu Tătaru a spus că are nevoie de două zile pentru a analiza raportul, după care va dispune măsurile necesare. În raportul de constatare se arată clar că gravida a fost neglijată de personalul medical pe timpul nopţii.

Doi bebeluşi au murit în ianuarie la Spitalul din Târgu Jiu, chiar înainte să vină pe lume. Asta deşi la internare nu au fost consemnate probleme nici cu privire la mame, nici la copii. Directorul Spitalului a primit marţi raportul cercetării disciplinare. ”Într-adevăr, la nivelul secţiei obstetrică, în ceea ce priveşte activitatea administrativă, au fost nişte inadvertenţe în activitate, dar va trebui să studiez şi eu puţin nota de constatare urmând ca după aceea să luăm împreună măsurile care se impun”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Directorul Tătaru spune că nu poate da mai multe detalii, dar recunoaşte că au fost inadvertenţe administrative. Potrivit unor surse, pacienta nu a fost supravegheată aşa cum trebuie în timpul nopţii, pentru că asistenta făcuse tură dublă şi era obosită. O altă cauză menţionată în raport, spun sursele, este lipsa aparaturii necesare. Directorul spitalului susţine însă că în ultimii doi ani a achiziţionat toată aparatura solicitată de şefii de secţii. ”Este o practică obișnuită, uzuală ca pentru fiecare dotare care se face, totul pleacă de la medicii secției respective, de la medicul șef care trebuie să solicite ceea ce dorește să achiziționeze pentru secție. Eu pot să vă spun că am achiziționat toată aparatura care mi-a fost solicitată de toți medicii curanți de pe secție. Altă aparatură nu mi s-a solicitat”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean.
Directorul spitalului a precizat însă că el va putea lua măsuri doar în privinţa deficienţelor administrative. Cu privire la cele medicale, concluziile le va trage Colegiul Medicilor. Comitetul Director de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu se întrunește joi, zi în care conducerea unității va decide și ce măsuri va lua ca urmare a deficiențelor constate în raport.

Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: