Andrei Novac îl reclamă pe Cărciumaru

Primarul Florin Cârciumaru ar putea fi reclamat în instanţă de unul dintre candidaţii la funcţia de director al Centrului Brâncuşi, Andrei Novac. Acesta a solicitat o serie de răspunsuri în scris privind modul de desfăşurare a concursului, care nu l-au mulţumit. Din această cauză Novac va mai depune încă o solicitare, iar dacă nici de această dată nu-l va satisface răspunsul, este hotărât să recurgă la instanţă.

Prin solicitarea depusă în urmă cu o lună, Andrei Novac cerea în mod direct primarului Florin Cârciumaru să-i comunice în scris mai multe informaţii şi totodată a semnalat o serie de nereguli în ceea ce priveşte organizarea concursului de la Direcţia de Cultură “Constantin Brâncuşi”. Este vorba despre modul de depunere al dosarelor, nerespectarea calendarului de concurs privind câştigătorii în toate etapele de derulare ale concursului, anunţul public privind componenţa comisiilor de evaluare şi contestaţii, dar şi ignorarea solicitării acestuia pe 544/2001 de ai se pune la dispoziţie informaţii despre selecţia directorilor de la Direcţia de Cultură “Constntin Brâncuşi” şi componenţa nominală a comisiei de evaluare plus procesul verbal. “Nu mi-a răspuns la niciun punct. De fapt mi-au răspuns la un punct, la punctual doi, îmi dau dreptate, dar spun că este irelevant că nu au respectat calendarul de concurs. Nu solicit informaţii secrete, care prin lege nu sunt publice. Solicit informaţii în baza legii 544/2001. în cazul în care nu mi se va răspunde nici la cea de-a doua solicitare nu am decât să fac apel la instanţă”, susţine Andrei Novac.

Între timp situaţia s-a schimbat. Direcţia de Cultură Constantin Brâncuşi a căpătat o altă denumire şi a devenit Centrul de Cultură Constantin Brâncuşi, astfel că organizarea centrului a devenit o sarcină strict a primăriei, care nu mai are legătură cu Ministerul Culturii, iar concursul pentru postul de director va fi organizat de autorităţile locale.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: