Andrei: “Sunt sceptic în legătură cu reabilitarea drumului oaselor”

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, nu are încredere în promisiunile firmei maghiare care se ocupă, cel puţin teoretic, de reabilitarea drumului de la Sadu. După ce Ministerul Transporturilor a emis, în urmă cu două zile, autorizaţia de construcţie prefectul este hotărât să-i cheme la raport pe reprezentanţii societăţii Vegyepszer ZRT Budapesta pentru a-i prezenta planul de acţiuni.

Firma maghiară a obţinut autorizaţia de construcţie. Ce ne puteţi spune în legătură cu aceasta?

Într-adevăr pe data de 12 iulie a sosit prin fax, de la Ministerul Transporturilor, autorizaţia de construcţie pentru Reabilitare DN 66 Filiaşi- Petroşani. După spusele lor, era singurul lucru care ţinea pe loc lucrările. Vechea autorizaţie expirase la sfârşitul lunii decembrie şi se temeau că vor lua amendă dacă nu vor avea actele în regulă.

Credeţi că odată intraţi în posesia autorizaţiei se vor apuca de treabă?

Nu ştiu ce să vă spun. Eu, personal, sunt sceptic în legătură cu reabilitarea acestui drum, însă sper ca firma Vegyepszer să mă contrazică. Am garantat odată că va fi reparat şi m-am înşelat. Acum nu voi mai face acest lucru. Acest drum este ca un cui al lui Pepelea. Până în localitatea Moi se circulă pe un drum civilizat, iar apoi începând de la Sadu se intră pe “drumul oaselor” aşa cum îl numesc şoferii.

Cum comentaţi faptul că pentru 5 la sută din lucrări s-au încasat aproximativ 4 milioane de euro?

Din punctul meu de vedere sumele sunt umflate, iar lucrările executate valorau mai puţin de jumătate din banii încasaţi.

În calitate de prefect al judeţului, ce intenţionaţi să faceţi în continuare pentru ca drumul de la Sadu să fie reabilitat?

Aşa cum am promis în urmă cu câteva săptămâni voi monitoriza permanent modul în care se vor executa aceste lucrări. Astfel, că luni vom avea din nou o întâlnire cu reprezentanţii firmei maghiare şi sper să-mi prezinte programul de activitate asumat cu responsabilitate. Întruniri de acest gen vor avea loc pe fiecare lună până la încheierea lucrărilor. Am dori ca până la data de 15 noiembrie, când drumarii îşi încheie activitatea anuală, să avem un drum negru. Până la data menţionată ar fi timp suficient să se pună un strat de asfalt pentru ca pe perioada rece să se poată circula în condiţii civilizate.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: