Angajări înainte de deschiderea Ambulatoriului de la Bumbeşti Jiu

Conducerea Spitalului Bumbeşti Jiu a demarat procedura pentru scoaterea la concurs a noi posturi, întrucât este nevoie de personal odată cu deschiderea Ambulatoriului. Lucrările sunt aproape finalizate, iar în momentul de faţă se desfăşoară procedura de licitaţie în vederea achiziţionării echipamentelor medicale pentru cabinetele şi laboratoarele ce vor funcţiona în cadrul Ambulatoriului.

Ambulatoriul Spitalului Bumbeşti Jiu va deveni funcţional începând cu luna iunie. În momentul de faţă, în cadrul spitalului îşi desfăşoară activitatea aproximativ 120 de medici, asistenţi medicali şi infirmiere. Personalul este insuficient pentru a acoperi şi serviciile medicale din Ambulatoriu. Potrivit conducerii spitalului, vor fi scoase la concurs noi posturi de medici. „Am trimis solicitarea la Ministerul Sănătăţii şi aşteptăm să apară anunţul în „Viaţa Medicală”. În prima fază, vom organiza concursuri pentru încă trei posturi de medici, pentru secţiile: Pediatrie, Chirurgie şi ATI. Odată cu devenirea funcţională a Ambulatoriului vom mai scoate la concurs şi alte posturi pentru persoane cu studii medii”, a declarat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Bumbeşti Jiu.

În cadrul Ambulatoriului vor funcţiona şase cabinete (pediatrie, medicină internă, chirurgie, obstretică-ginecologie, neurologie şi fizioterapie) şi două laboratoare (laborator radiologie şi laborator de analize). „În momentul de faţă, suntem în faza de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru dotarea Ambulatoriului. Vor fi achiziţionate echipamente medicale în valoare de 2,8 milioane lei”, a mai precizat Aurel Stolojanu. Printre echipamentele care vor fi achiziţionate se regăsesc: masă ginecologică, spirometre, aparate pentru monitorizarea funcţiilor vitale, electrocardiograf, trusă videoendoscopie digestivă, ecograf, mamograf, aparat radiologie dentară, analizor biochimie şi hematologie, microscop, aparat automat de imunologie.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: