Inspectoratul Judeţean în Construcţii a rămas fără conducere

Inspectoratul Judeţean în Construcţii Gorj a rămas fără conducere după ce Ilie Merfu, cel care ocupa poziţia de inspector şef judeţean în ultimii ani, s-a pensionat. Postul său a fost scos la concurs. Selecţia noului şef va avea loc la finele lunii viitoare. Cel mai probabil, noul inspector şef va fi din afara instituţiei, asta pentru că inspectorii care prestează activitate în unitate nu s-au arătat interesaţi de acest post.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos la concurs postul de inspector şef judeţean al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Gorj, după ce s-a vacantat urmare a ieşirii la pensie a fostului şef, Ilie Merfu. Acesta nu mai conduce unitatea de circa trei săptămâni. Concursul va debuta în data de 21 aprilie, cu proba scrisă, iar data şi ora interviului vor fi comunicate ulterior. Nu oricine va putea să candideze pentru acest post. Condiţiile de participare la concurs sunt: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă în domeniul ştiinţelor inginereşti, arhitectură şi urbanism, ştiinţelor juridice sau ştiinţelor economice; studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice; să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I; să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată.

În cadrul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Gorj mai prestează activitate 5 inspectori de specialitate. Aceştia spun că deocamdată nu iau în calcul o candidatură la postul de inspector şef judeţean.

Inspectoratul Judeţean în Construcţii Gorj este în subordinea Direcţiei Regionale de la Craiova. Şi la nivel central s-a schimbat şeful. Paul Racoviţă a fost revocat, vineri, de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii şi înlocuit cu Nelu Stelea, şeful Serviciului de Control din cadrul instituţiei.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: