Lucrările de canalizare de la Turcineşti, tergiversate din cauza avizelor

Birocraţia le dă de furcă primarilor! După ce reuşesc să obţină finanţare pentru proiecte iniţiate în urmă cu 4-5 ani, edilii locali nu-şi pot demara investiţiile din cauza avizelor impuse chiar de către instituţiile statutului care ar trebui să-i sprijine. Într-o asemenea situaţie se află şi primarul de la Turcineşti care trebuie să obţină peste 10 avize pentru a-şi racorda canalizarea la staţia de epurare a municipiului Târgu Jiu.

Primăria comunei Turcineşti încercă de luni bune să obţină avizele necesare pentru scoaterea la licitaţie a lucrărilor de canalizare. Autorităţile locale vor să o racordeze la staţia de epurare a oraşului Târgu Jiu. „În urmă cu mai bine de 5 ani am făcut adrese ca staţia de epurare de la Târgu Jiu să se dimensioneze şi pentru comuna Turcineşti. Mi s-a promis acest lucru la vremea respectivă, însă proiectul nu a fost aprobat. Acum s-a aprobat proiectul, dar de câteva luni trag de avize. Credeam că, cel mai târziu la sfârşitul lunii decembrie, voi scoate lucrările la licitaţie, însă pentru faptul că trec podul de Turcineşti cu câteva sute de metri ne trebuie foarte multe avize, asta pentru că este greu de trecut Jiul”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Edilul local spune că nu se aştepta să întâmpine atâtea probleme. „Dacă ştiam că trebuie atâtea avize, mă lipseam. De la Consiliul Judeţean ni s-a spus că nu putem trece cu conducta pe pod şi că trebuie să amplasăm trei piloni peste Jiu, o aberaţie. Am făcut o expertiză cu un profesor universitar de la Timişoara şi mi s-a spus că pot să trec pe pod, dar cu anumite condiţii. Vrem să ne legăm de canalizarea municipiului Târgu Jiu, pentru a nu mai face şi noi o staţie de epurare, care ar costa  peste 3 milioane de lei”, a mai precizat Vasile Gogălniceanu.

Primarul spune că cel mai greu se obţin avizele de la instituţiile de mediu, cele care ar trebui să fie foarte mai interesate ca o localitate să aibă canalizare. „Avizele de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de la Statul Major General şi de la Poliţia Rutieră le-am obţinut foarte repede şi fără taxe, însă pentru cele de la Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova, de la Mediu, de la CEZ, ROMGAZ şi DSP se percep taxe şi se emit foarte greu. Cel mai greu se obţine avizul de la Mediu, instituţie care ar trebui să fie cel mai interesată ca localităţile să aibă canalizare. În plus, noi trebuie să obţinem aviz de la Consiliul Judeţean, de la Aparegio şi de la Consiliul Local Târgu Jiu”, a menţionat primarul Gogălniceanu.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: