Angajaţii CEO să uite de pachete de performanţă sau prime

Cei aproape 19.000 de mineri şi energeticieni trebuie să spună adio banilor pe care i-ar fi putut încasa odată cu pachetele de performanţă sau din prime. Directorul Laurenţiu Ciurel a declarat ieri că aceste pachete nu se vor da. Sindicatele au cerut prime şi cota de combustibil. Directorul spune că, dacă se va vinde energie, este posibil să primească prime de sărbători. Dar totuşi, puţin probabil.

Laurenţiu Ciurel spune că salariile din CE Oltenia sunt destul de mari, faţă de ale companii. „Vedeţi dvs., este vorba de o companie de 19 mii de oameni care încheie anul cu un venit mediu de 4000 de lei. 4000 de lei înseamnă 1000 de euro la 19 mii de oameni. Să ştiţi că salariile nu au scăzut pe ansamblul pentru că în zona minieră, fosta SNLO s-a aliniat, s-au redus la cele din complexuri, practic s-au nivelat“.

Ciurel spune că ar da primă, dar nu crede că se va putea. „În cazul în care energia se vinde şi dacă la fondul de salarii va fi o economie, e greu de crezut, dar să zicem că va fi, cu siguranţă vom dori să dăm de sărbători ceva prime. La ora aceasta tot ce înseamnă pachet de performanţă să fie foarte clar nu are cum să se mai îndeplinească“, a mai spus directorul.

Sindicatele au cerut cota de combustibil, prime sau măcar o parte din primul pachet de performanţă. „Cota de combustibil este stipulată foarte clar în pachetele de performanţă. Dacă reuşeam să facem 9 TW până la mijlocul anului şi încă 7,5-8 TW până la sfârşit erau valabile aceste pachete, dar din păcate suntem departe de a atinge această performanţă. Nu se poate acorda“, a declarat Ciurel, menţionând că până la finalul anului va vinde în jur de 12 TW.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: