Angajații de la Cariera Jilț Nord împart șomajul tehnic

Jumătate dintre salariaţii de la Cariera Jilţ Nord sunt în șomaj tehnic de la 1 februarie, a declarat la un post de radio directorul din cadrul CE Oltenia, Aurel Medinţu, ceilalți 500 de salariați urmând să stea acasă în a doua jumătate lunii. El spune că s-a luat această decizie deoarece nu mai este front de lucru, iar utilajele sunt blocate în lipsa exproprierilor. În şomaj tehnic va intra şi cea mai mare parte a salariaţilor de la termocentrala Chişcani, preluată anul trecut de CE Oltenia, dar care nu funcţionează. 

Reporter: Ați decis o lună de șomaj tehnic la Cariera Jilț Nord.

A.M.: Programul este făcut să dureze o lună, 15 zile jumătate din personal și 15 zile cealaltă jumătate de personal. Deci, practic, personalul va fi afectat numai două săptămâni.

Rep.: Care este motivul pentru care s-a luat decizia intrării în șomaj tehnic?

A.M.: Nu mai e front de lucru. Noi am așteptat Legea asta a exproprierilor pentru că toate fronturile de lucru sunt blocate din cauza eșuării negocierilor cu localnicii. Așteptăm Legea exproprierilor, care creează condiții de lărgire a fronturilor. Directorul de investiții este la București să vadă cum se pot accelera procedurile preliminare în vederea apariției Legii exproprierilor.

Rep.: Mai intră și alte unități în șomaj?

A.M.: De la 1 februarie este aprobat, prin hotărâre de Directorat, șomaj tehnic și la Chișcani.

Rep.: Câte persoane?

A.M.: Noi am zis, la Chișcani, să rămână numai personalul strict operativ, iar ei au trimis o listă potrivit căreia din 280 de oameni, după părerea lor, ar trebui să rămână în șomaj tehnic 40 de oameni, dar probabil o să fie invers. În activitate 40 și restul până la 280 pleacă în șomaj tehnic.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: