Angajaţii de la UM Sadu încă mai speră la prima de Paşti

Sărbătorile Pascale au trecut, iar angajaţii de la Uzina Mecanică Sadu încă mai aşteaptă ca noua conducere să-şi respecte promisiunile şi să le acorde prima de 150 de lei prevăzută în contractul colectiv de muncă. Salariaţii nu au beneficiat nici măcar de tichetele de masă pentru luna februarie. Oamenii spun că abia reuşesc să-şi întreţină familiile şi asta datorită subvenţiei acordată de stat pentru zilele neproductive şi nicidecum contractelor pe care noua conducere anunţa că le va aduce la societate.

Soarta celor aproximativ 1000 de angajaţi ai Uzinei Mecanice Sadu nu s-a îmbunătăţit aşa cum li s-a promis odată cu schimbarea conducerii. Pe lângă faptul că sumele primite la lichidare pe luna martie au fost nesemnificative, salariaţii de UM Sadu nu sunt la zi nici măcar cu tichetele de masă. Liderul sindicatului „Fram” a confirmat faptul că angajaţii sunt în continuare nemulţumiţi de situaţia în care se află fabrica de armament. „Este normal ca oamenii să fie nemulţumiţi. S-au luat salariile şi tichetele de masă pe luna martie, dar nu s-au dat tichetele pe luna februarie. Lichidările au fost foarte mici, în medie s-au primit cam 200 de lei/persoană. Scăparea noastră a fost cu şomajul impropriu spus. Este vorba de acea subvenţie dată de către stat pentru perioadele neproductive, un anumit coeficient din salariu. Am primit banii pe lunile ianuarie şi februarie şi s-au adunat cam 600 de lei de persoană”, a declarat Ilie Drăguţ, liderul Sindicatului „Fram”.

Salariaţii Uzinei Mecanice Sadu încă mai speră la prima de Paşti prevăzută în contractul colectiv de muncă. „În actualul contract colectiv de muncă avem prevăzută o primă de Paşti în valoare de 150 de lei/persoană. Nu s-a acordat această primă, dar speranţa moare ultima. Toate lucrurile ţin de conducere. Sperăm să ajungă la noi contractele acelea mari, care până acum nu au ajuns”, a mai precizat Ilie Drăguţ.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: