Angajaţii Primăriei Târgu Jiu, în instanţă cu Curtea de Conturi

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu au acţionat în instanţă Curtea de Conturi pentru a-şi păstra banii din sporurile obţinute anul trecut. În urma unui control al Curţii de Conturi s-a emis o decizie prin care toţi funcţionarii publici care în anul 2009 au încasat sporul de dispozitiv trebuie să dea banii înapoi, fiind încasaţi ilegal. Pentru că nu vor să returneze banii, aceştia au intentat procese prin care atacă decizia Curţii. 

Zeci de salariaţi ai Primăriei municipiului Târgu Jiu au dat în judecată Curtea de Conturi pentru decizia de a returna bani obţinuţi din sporul de dispozitiv în decursul anului 2009. Pentru unii angajaţi banii obţinuţi din aceste sporuri se ridică chiar şi la 5.000 lei. Aceştia consideră că banii au fost obţinuţi legal şi este incorect să restituie acum statului sume atât de mari.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, spune că fiecare angajat în parte se judecă pentru sporul de dispozitiv. „Avem peste 100 de angajaţi în primărie, iar de aceste sporuri, care diferă procentual de la o persoană la alta, au beneficiat în anul 2009 doar funcţionarii publici, nu şi personalul contractual. Cei care au atacat decizia Curţii de Conturi sunt reprezentaţi în instanţă de juriştii Primăriei Târgu Jiu”, spune Ramona Evulescu.

Directoarea Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj, Viorica Roşianu spune că în urma Ordonanţei 32/42 din 11 ianuarie 2010 s-a făcut o adresă după verificarea ştatelor de plată prin care Agenţia a sesizat că unele sporuri nu corespund cu încadrările din legea 330/2009. În conformitate cu această lege sporul de dispozitiv se acordă personalului din instituţiile de apărare şi siguranţă naţională.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: