Angajaţii UM Sadu, obligaţi la concediu de odihnă în martie

Situaţia în care află Uzina Mecanică Sadu se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Chiar dacă autorităţile dau asigurări că nu vor fi efectuate disponibilizări, plata salariilor celor aproximativ 1000 de salariaţi devine o misiune din ce în ce mai grea pentru conducerea instituţiei. Deşi pentru moment situaţia a fost deblocată datorită împrumutului acordat de Romarm, salariile sunt în continuare incerte.

Angajaţii Uzine Mecanice Sadu vor fi obligaţi să-şi facă o parte din concediu de odihnă în luna martie din cauza faptului că nu există front de lucru. „La ora actuală, Uzina Mecanică Sadu se află într-o situaţie extrem de grea. În urma unei discuţii purtate vineri cu directorul uzinei am luat în calcul varianta ca în luna martie fiecare angajat să intre în concediu de odihnă, prin rotaţie, o perioadă de câte cinci zile”, a declarat Marius Borcan, şeful pazei de la fabrica de armament şi preşedinte la Partidul Conservator Gorj.

Deşi Uzina Mecanică Sadu a luat un împrumut de 600.000 de lei de la Romarm pentru plata restanţelor salariile, este posibil ca pe 10 martie unitatea să nu aibă bani pentru a efectua plăţile. „Pe data de 10 ale lunii trebuie să dăm salariile, am discutat cu şeful unităţi pentru a găsi o soluţie să putem face plăţile luna aceasta. Un beneficiar ne-a promis că va face plata pentru o comandă onorată. Încercăm să ieşim cu bine până în luna aprilie, când există posibilitatea de a semna un nou contract. Chiar dacă sunt probleme cu plata salariilor nu s-a pus în discuţie reducerea numărului de personal”, a precizat Marius Borcan. În momentul de faţă, fabrica de armament lucrează la mai puţin de o treime din capacitatea de producţie.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: