Angajatori puțini, șomeri mulți la Bursa locurilor de muncă

Sute de şomeri s-au înghesuit vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a-şi găsi un loc de muncă. Deşi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au fost puse la dispoziţie peste 500 de job-uri, mulţi au fost dezamăgiţi de oferta celor 40 de firme. Nici angajatorii nu au fost foarte mulţumiţi, având în vedere că nu au primit prea multe CV-uri. Cele mai multe locuri au fost oferite pentru şomerii cu studii medii, de confecţioner articole textile, sudori, strungari, lăcătuşi mecanici, dulgheri, tâmplari, parchetari.

 

Peste 400 de gorjeni s-au îmbulzit pentru un loc de muncă. La evenimentul organizat vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au fost oferite peste 500 de locuri de muncă, dintre care doar 80 au fost pentru studii superioare. „Noi am contactat 200 de agenţi economici şi au confirmat prezenţa 40 de agenţi economici. Numărul locurilor de muncă oferite de aceştie este de 534, participarea este destul de mare. Am vrut să fie o organizare deosebită, să nu ne îngrămădim şi totul să fie într-un cadru civilizat. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru croitor –confecţioner îmbrăcăminte după comandă, confecţioner articole textile, sudori, strungari, lăcătuşi mecanici, dulgheri, tâmplari, parchetari, zidari, pietrari, tencuitori”, spune Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Chiar şi în aceste condiţii, angajatorii nu prea au fost mulţumiţi deoarece cei prezenţi nu le-au lăsat prea multe CV-uri. „Văd că interesul este foarte mic”, spune Ion Cruceru, angajator. Reprezentanţii Fabricii de Confecţii au fost prezenţi la bursă şi au cerut experienţă viitorilor celor interesaţi. „Să aibă experienţă, să fi lucrat o perioadă în acest domeniu. Cererea este scăzută. Probabil se interesează spre alte domeniii. Punem la dispoziţie zece locuri de muncă”, menţionează directorul Constantin Racoceanu.

Şomerii, dezamăgiţi de ofertă

Oferta nu a fost însă pe placul şomerilor. Unii dintre aceştia s-au declarat chiar dezamăgiţi de locurile de muncă oferite. “Aş vrea să îmi găsesc ceva pe profilul meu de specialitate, electric, fără studii superioare. Am lucrat în pază timp de 11 ani. E prima dată când particip la un astfel de eveniment şi mă aşteptam la mai mult. Într-un fel sunt dezamăgit de ofertă”, spune unul dintre cei prezenţi la acest eveniment. Cei trecuţi de 50 de ani au declarat că nu mai sunt căutaţi la această vârstă, chiar dacă au o experienţă în spate. „Oferta angajatorilor e egal cu zero. Cum să fii agent de vânzări? Îţi trebuie un loc stabil de muncă. Nu cursuri şi altceva. Eu sunt trecută de vârsta asta, mie îmi trebuie un loc stabil. E foarte greu să îmi găsesc ceva de lucru pentru că toţi de întreabă de vârstă. Dacă aude că ai trecut de 50 de ani nu te mai  bagă nimeni în seamă. Aş vrea să lucrez ca funcţionar administrativ, lucrător în comerţ. Pot să fiu şi femeie de serviciu, nu contează, dar nu te mai bagă nimeni în seamă. Pui CV-uri şi nu te anunţă”, menţionează o femeie aflată în căutarea unui loc de mncă.

Chiar dacă şi-a căutat timp de doi ani un job, Marius nu şi-a găsit încă nimic. „Am nevoie de un loc de muncă. Sunt din Târgu Jiu şi caut de muncă de vreo doi ani, timp în care nu am găsit nimic. Mă interesează meserii precum operator, gestionar, construcţii, bucătar”, spune Marius Păunescu.

SANSA

La acest eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, care au promovat programul „A doua şansă” pentru cei care vor să îţi continue studiile, precum şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Tot cu această ocazie şomerii au fost consiliaţi cu privire la întocmirea unui CV European. La nivelul judeţului Gorj sunt înregistraţi 10.907 şomeri, din care 4694 femei, rata şomajului fiind de 7,27%. 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: