ANI se interesează de averea lui Ponta

Deputatul Victor Ponta a făcut publică ieri pe blogul său informaţia conform căreia Traian Băsescu i-a făcut cadou de ziua sa un dosar la Agenţia Naţională de Integritate.

Liderul social-democrat şi-a aniversat ziua de naştere pe 20 septembrie, dată la care sunt înregistrate şi documentele ce poartă antetul ANI, acestea ajungând însă la destinatar o săptămână mai târziu. Hârtiile au fost trimise pe domiciliul din Baia de Fier al parlamentarului, şeful social-democraţilor nefăcând o tragedie din ancheta respectivă.

„Dincolo de ironie, chiar cred că e foarte bine venită această anchetă, aşa cum au fost şi cele de la DNA şi de la ANAF, care m-au privit direct. Pentru că este în interesul meu să intru în 2012, an electoral, deja vaccinat pentru toţi „viruşii” doctorului Băse”, spune Ponta în postarea sa de pe internet. Agenţia Naţională de Integritate precizează în adresa trimisă la Baia de Fier că „în lucrarea înregistrată cu nr. 97947/S/II/05.09.2011 s-a declanşat evaluarea averii dobândite de dumneavoastră împreună cu familia, în raport cu veniturile realizate, în perioada exercitării funcţiilor şi demnităţilor publice”, se arată în documentul respectiv. La capitolul „venituri realizate” Ponta are cu ce se justifica, mai ales că în anii 2007 şi 2008 cabinetul său de avocatură a înregistrat câştiguri substanţiale, de ordinul miliardelor de lei vechi, deputatul fiind în acea perioadă senior partner la Casa Şova.

Ponta nu stă rău nici la capitolul avere, el fiind proprietarul nu doar al casei de la Baia de Fier, unde şi-a făcut domiciliul, ci şi a două apartamente în Bucureşti. Soţia sa, Daciana Sârbu, are, de asemenea, proprietăţi imobiliare în capitală şi la Corbu, în judeţul Prahova, bunurile respective nefiind trecute de Ponta în propria sa declaraţie de avere, deputatul menţionând doar că lista cu ele poate fi văzută în declaraţia de avere a soţiei sale europarlamentar, deşi toţi politicienii au enumerat la comun proprietăţile deţinute împreună cu nevestele.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: