Ansamblul „Constantin Brâncuşi”, în patrimoniul UNESCO

Institutul Naţional de Patrimoniu va elabora dosarul de includere a Ansamblului Monumental „Constantin Brâncuşi” în UNESCO. Acesta a fost unul dintre principalele obiective cu care Ovidiu Popescu, directorul Centrului „Constantin Brâncuşi”, a pornit la drum la preluarea instituţiei.

În cadrul Institutului Naţional de Patrimoniu va fi constituit un colectiv pluridisciplinar, în care urmează să fie cooptaţi experţi recunoscuţi în opera sculptorului Constantin Brâncuşi, pentru elaborarea dosarului. Aceasta a fost cererea pe care directorului Centrului de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Ovidiu Popescu, a înaintat-o Ministerului Culturii şi căreia i s-a dat curs. „Este un lucru extraordinar faptul că s-a dat curs solicitării noastre. Mă bucur că în sfârşit Ansamblul Monumental va fi inclus în patrimoniul UNESCO pentru că aşa operele brâncuşiene vor fi promovate la adevărata lor valoare. Am primit scrisoare oficială de la Minister, prin care ne anunţă că se fac demersuri pentru includerea lor în UNESCO”, susţine Ovidiu Popescu.

AVANTAJE

Odată cu includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, în patrimoniul UNESCO, sarcina autorităţilor locale se diminuează. Asta înseamnă că tot ceea ce reprezintă reparaţii de întreţinere vor fi executate de UNESCO, cu specialişti. Municipiul Târgu-Jiu este unul dintre cele mai bogate oraşe din lume datorită operelor brâncuşiene care se află aici.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: