Antrenorul Badea trăieşte meciul ca „primul suporter al echipei”

Antrenorul pandurilor, Ionuţ Badea, este departe de a fi genul de tehnician care să fie în centrul atenţiei prin ieşiri mondene sau declaraţii care să facă deliciul presei. Mereu prompt şi la obiect în răspunsurile pe care le dă presei şi aparent liniştit pe bancă, tehnicianul echipei Pandurii spune că trăieşte meciul cu aceiaşi intensitate ca primul suporter al echipei. <-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Monalisa POPESCU

Badea a pus ghetele în cui la 32 de ani, şi din 2007 a devenit antrenor, mai întâi la FC Argeş apoi la Internaţional şi acum la Pandurii. A jucat la Dinamo, FC Braşov sau Oţelul Galaţi.

Locuieşte cu familia la Runcu 

Badea locuieşte împreună cu soţia şi fiica sa, dar şi cu o parte din staff-ul său la Runcu, într-o casă în care stau şi familia secundului său Dragoş Radu, dar şi cea a preparatorului fizic Luigi Maione. La fel ca şi la Piteşti, când antrenau la Internaţional, antrenorii au dorit să stea departe de zgomotul şi agitaţia oraşului. „Din păcate nu prea am avut timp la dispoziţie pentru a vedea oraşul, ştiu că sunt mai multe de văzut aici, dar am avut o perioadă foarte scurtă de adaptare de doar o săptămână înainte de debutul sezonului şi am suferit din acest punct de vedere în toată această perioadă”, a spus Badea.

Îmbină spectacolul din Spania cu angajamentul din Anglia

Vorbind despre un stil care l-ar caracteriza, tehnicianul pandurilor spune este adeptul mai multor stiluri pe care le combină. „Mi-am format un stil propriu ca antrenor. Apreciez munca antrenorilor italieni, spectacolul care se vede în Spania este favoritul meu şi încerc să îmbin cele două culturi, dar îmi place de asemenea şi angajamentul foarte intens din Anglia”, spune Badea care nu s-a ataşat în mod special de un antrenor cu care a lucrat sau pe care îl admiră: „În profesia mea e greu de spus că am pe cineva la inimă. Nu am un antrenor favorit. Un antrenor este obiect de studiu, dacă reuşesc să înţeleg strategia şi modul lui de lucru pentru mine este o victorie. Sunt mulţi antrenori buni în România, şi tineri şi din vechea gardă. Şi există un respect reciproc şi asta e îmbucurător”.

„Dacă sunt liniştit pe bancă nu înseamnă că nu trăiesc meciul. Poate la suprafaţă sunt liniştit, dar înăuntru meu trăiesc cu aceeaşi efervescenţă ca primul suporter al echipei, tot ce se întâmplă în teren. Prefer să rămân concentrat la ceea ce se întâmplă pe teren pentru a vedea anumite lucruri şi a da indicaţii utile jucătorilor mei”.

Ionuţ Badea

 „Mai devreme sau mai târziu aş fi făcut tot această meserie, acesta este lucru care îmi place să-l fac. Toţi antrenorii cu care am lucrat au însemnat ceva pentru mine Dinu, Andone, Rednic, toţi au un cuvânt de spus în fotbalul românesc, de la fiecare am luat ce e mai bun”

Ionuţ Badea

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: