APIA Gorj plăteşte subvenţii pe suprafaţă de peste 35 de milioane de lei

Peste 35 de milioane de lei vor intra în conturile fermierilor în prima jumătate a acestei luni. APIA Gorj va începe să vireze subvenţia pe suprafaţă şi totodată va demara pregătirile pentru campania 2014. Timp de două săptămâni reprezentanţii instituţiei vor organiza sesiuni de informare ale fermierilor privind schemele de sprijin pe suprafaţă ce se vor derula în acest an. Campania de primire a cererilor pentru anul 2014 va începe la data de 1 martie, fermierii urmând să primească invitaţii în funcţie de programările efectuate de către APIA Gorj.

Cei peste 24.000 de fermieri gorjeni îşi vor primi subvenţiile pe suprafaţă. „Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua în perioada următoare, în maxim 10 zile, plăţile către fermierii care au depus cereri în campania 2013. La nivelul judeţului Gorj, în conturile fermierilor vor intra peste 35 de milioane de lei. Este pentru prima dată când vom intra în campania de depunere a cererilor aferentă anului 2014 cu plăţile integrale pentru fermieri”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Perioada de depunere a cererilor în campania 2014 se va desfăşura în perioada 1 martie- 15 mai fără penalizări de întârziere şi în perioada 16 mai- 9 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Aferent campaniei 2014 la nivelul fiecărei comune din judeţul Gorj se vor organiza sesiuni de informare ale fermierilor privind schemele de sprijin pe suprafaţă ce se vor derula în acest an. Sesiunile de informare se vor derula în perioada 15-28 februarie. Tot în această perioadă fermierii vor primi invitaţii scrise de la APIA în care este specificată ora, data, funcţionarul public responsabil, centrul şi documentele cu care aceştia vor trebui să se prezinte pentru a completa formularul de cerere de plată pe suprafaţă.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: