Aproape şase miliarde pentru un parc şi o bază sportivă

Locuitorii din zona Teilor vor beneficia în maxim două luni de un parc modern, dar şi de o bază sportivă ce cuprinde două terenuri de baschet. Investiţia nu va costa mai puţin de două miliarde 900 de milioane de lei pentru fiecare obiectiv, bani veniţi de la bugetul de stat.

Parcul din zona Teilor se va întinde pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, terenul fiind în proprietatea primăriei. Parcul va fi unul modern şi va fi dotat cu alei pietonale pavate, o fântână arteziană, mobilier urban, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi pomi ornamentali. „Este vorba de două investiţii pe care le vom demara în perioada imediat următoare, investiţii cu impact asupra îmbunătăţirii calităţii mediului. Finanţarea se va face de la bugetul de stat. Noi am solicitat, conform studiilor, câte 290 de mii lei. A fost alocată prima tranşă, câte 190 de mii pentru fiecare obiectiv urmând ca tranşa a două să completeze investiţia finală”, a declarat Raul Chiriac, şeful serviciului de investiţii din cadrul primăriei.

Şcoala Nr.12 va beneficia şi ea în cel mai scurt timp de o bază sportivă dotată cu două terenuri de baschet asemănătoare celor de la stadionul municipal. Această bază sportivă se va adresa atât elevilor cât şi populaţiei. „Săptămâna viitoare vom demara procedura de achiziţie urmând ca în această toamnă să definitivăm lucrările. Noi sperăm să terminăm în maxim două luni de la începerea lucrărilor”, a adăugat Raul Chiriac. În Târgu Jiu există deja circa 10 parcuri.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: