Aproape un sfert din primăriile gorjene, fără viceprimari

Aproape un sfert dintre primăriile județului Gorj nu au nici până la această dată viceprimari. Neînțelegerile dintre consilierii locali din 13 comune ale județului generează această situație, care s-ar putea să mai persiste o vreme. Astfel, dintre cele 70 de primării de la nivelul județului localitățile Rovinari, Arcani,  Bengești-Ciocadia, Dănești, Dragotești, Jupânești, Padeș, Săulești, Slivilești, Stejari, Telești, Urdari și Văgiuleșți nu au încă un viceprimar.

Negocierile politice pentru numirea unui viceprimar au fost sortite eșecului în 13 localități ale Gorjului, printre care se numără Rovinari, Arcani, Bengești-Ciocadia, Dănești, Dragotești, Jupânești, Padeș, Săulești, Slivilești, Stejari, Telești, Urdari și Văgiuleșți. Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj, spune că la nivelul județului Gorj se întâlnește această situație atunci când nu se dorește să fie numit un viceprimar, aici fiind vorba de negocieri politice care nu au fost duse la bun sfârșit sau deoarece consilierii nu au reușit să creeze o majoritate. Primarii din respectivele primării fac parte în mare măsură din USL.

La Dăneşti, şapte consilieri vor să fie viceprimari

Primarul din Dănești, Emilian Rusu, spune că la ultima ședință de consiliu local consilierii au decis să scoată de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre pentru alegerea viceprimarului, pentru a o amâna pe o dată viitoare. Neînțelegerile în consiliul local de la Dănești pornesc însă de la numărul mare de consilieri care vor să ocupe această funcție. Astfel, șapte consilieri din 13 visează să devină viceprimar la Dănești, motiv pentru care orice alegere este blocată. ”Sunt foarte mulți consilieri, șapte la număr, care vor să ajungă viceprimari. Niciunul nu se lasă și în condițiile de față niciunul nu întrunește majoritatea”, explică primarul Emilian Rusu din Dănești. Printre cei care aderă la postul de vice la Dănești se numără fostul viceprimar Alexandru Lupulescu de la USL, Marcel Bâzu de la USL, Pompiliu Merfu de la Uniunea Social-Creștină, Cătălin Ciulavu de la PP-DD, Filimon Groșanu de la PRM, Ion Șorop de la UNPR.

Altă primărie, aceeași situație. La Urdari patru consilieri locali își dispută locul de viceprimar. Este vorba despre Bebe Tauru de la PP-DD, Emil Curelea de la PSD, Dumitru Nuțu de la PP-DD și Ilie Merișor de la PDL. Aici următoare ședință de consiliu local este programată pentru luna august, însă primarul Mihai Calotă de la USL crede că nici atunci nu se va alege un viceprimar. În mare parte cei care doresc să devină viceprimari sunt cei care au candidat la alegerile locale din 10 iunie pentru postul de primari.

FĂRĂ VICEPRIMARI

Prin lege, o primărie poate funcționa și fără viceprimar. Așa s-a întâmplat timp de mai mulți ani în comunele gorjene Schela și Jupânești. Primarii Aristide Șerbănescu și Petre Gușită și-au desfășurat în mandatul trecut activitatea în primărie fără a avea viceprimar. Ultima ședință de consiliu local în urma căreia a fost ales un viceprimar a avut loc la Bărbătești.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: