Aqua Land pe insuliţa de pe Jiu

Comisia de evaluare din cadrul primăriei Târgu Jiu va da mâine rezultatul licitaţiei care priveşte concesionarea celor 5000 de mp situaţi pe Insuliţa de pe Jiu. Cele trei firme participante la licitaţie sunt Acvila, Crescendo şi Regal, care şi-au depus proiectele pliate după cerinţele primăriei Târgu Jiu.

„Cel care va câştiga licitaţia va întrebuinţa acest spaţiu în scopul târgujienilor. Ceea ce va trebui să facă va fi o zonă de agrement destinată relaxării atât a populaţiei oraşului nostru, dar şi a turiştilor care ne vor vizita. Va fi o zonă cu mult spaţiu verde şi în niciun caz pe insuliţă nu se vor construi blocuri de locuit”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt primăria Târgu-Jiu.

Preţul de pornire a fost de 600.000 de lei

Investitorii şi-au propus să facă aici spaţii de agrement la un nivel superior. „Ca şi ofertă tehnică am un plan pe tema zonă de agrement. Este un plan destul de serios şi foarte frumos pe care mi l-am făcut în urma deplasărilor în afara ţării în Turcia, Italia sau Grecia. Este vorba despre un Aqua Land cu spaţii de agrement deosebite, spaţii de alimentaţie publică, două piscine, una mare pentru adulţi şi una mică pentru copii, un teren de tenis sau minifotbal, în funcţie de dezvoltarea proiectului şi de spaţiul pe care îl avem la dispoziţie. E nevoie de un spaţiu de agrement de o calitate superioară la tot ce este în Târgu Jiu la ora actuală”, a declarat Aurel Popescu, patronul firmei Regal.

„Atât cât ne va permite suprafaţa, pentru că 5000 de metri pătraţi nu este o suprafaţă mare, intenţionez să o transform într-o zonă în care oamenii vor veni să se simtă bine. Am întocmit proiectul aşa cum au cerut cei de la primărie şi vor exista atât piscine, cât şi piste de biciclişti şi pentru role. Atunci când am întocmit proiectul am avut însă în vedere ca nici iarna să nu fie un sezon mort şi vreau să amenajez un patinoar. Vor fi locuri de joacă pentru cei mici, dar şi spaţii comerciale, pentru că de fapt de aici va venii profitul. Fără a face calculul în amănunt proiectul de investiţii pe care l-am depus se ridică la peste un miliard de Euro”, a declarat Călin Lemnaru, patronul firmei Crescendo, una dintre firmele participante la licitaţie. Preţul de pornire a fost de 600.000 de lei, iar concesionarea suprafeţei de 5000 de metrii pătraţi este pe o perioadă de 30 de ani.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: