Arbitru din Gorj, delegat internaţional!

În sfârşit şi o veste bună din arbitrajul gorjean. Dacă până acum scandalurile şi bătăile pe la judeţ au ţinut capul afişelor, acum un arbitru local iese în prim plan cu o delegare la un meci internaţional. Sorin Costreie va arbitra joi duelul dintre reprezentativele României şi Poloniei, under 15, meci care se va disputa la Buftea.

Aflat de 2 ani şi jumătate în lotul divizionar „C”, Sorin Costreie a fost ales să conducă meciul dintre România şi Polonia după ce a ieşit primul la un curs intensiv desfăşurat recent la Bucureşti.

Îi arbitrează pe Răducioiu şi pe Hagi junior !

Delegarea lui Costreie aduce un pic de lumină într-un fotbal tot mai întunecat parcă în ultima vreme din cauza diferitelor scandaluri în care au fost implicaţi arbitrii. Costreie, care la vară va împlini 24 de ani, a fost trimis să oficieze la meciul dintre selecţionatele under 15 ale României şi Poloniei după ce le-a luat ochii celor de la Comisia Centrală de Arbitri la un curs intensiv desfăşurat recent la Bucureşti. „Am avut rezultate foarte bune, am obţinut nota 9,83 la fizic şi 10 la scris pentru o medie de 9,91”, spune centralul originar din Tg-Jiu care a ajuns în lotul divizionar „C” în 2010. Naţionala under 15 a României e antrenată de fostul mare atacant al Generaţiei de Aur, Florin Răducioiu. Totodată în această echipă joacă şi copilul lui Gică Hagi, Ianis, în vârstă de 14 ani şi jumătate. Practic în mare măsură echipa under 15 e constituită din jucători ai Academiei „Gheorghe Hagi”. „E un prim pas spre arbitrajul de performanţă şi îmi doresc cât mai multe meciuri la un nivel ridicat. Totodată e şi o răsplată a efortului şi muncii depuse de mine în arbitraj”, mai spune Costreie înaintea meciului amical de joi de la Buftea.

E primul meu meci internaţional, dar nu am emoţii. Modelele mele în arbitraj sunt englezul Howard Webb şi slovenul Damir Skomina.”      Sorin Costreie, arbitru divizionar „C”

17 – este ora la care e programat joi meciul dintre România şi Polonia under 15. Partida va putea fi urmărită în direct pe GSPTV

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: