Arestat pentru un incest care a durat doi ani

O instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu a emis ieri mandat de arestare preventivă pentru un bărbat acuzat că în ultimii doi ani şi-a violat în mod repetat fiica. Totul s-a întâmplat pe fondul unor certuri între părinţi, mama fiind plecat şi câte două zile, una după alta, la muncă, întreaga familie dormind într-un singur pat.
 Constantin Purea are 40 de ani şi este din satul Curtişoara, din oraşul Bumbeşti-Jiu. Poliţiştii l-au reţinut pe acesta după ce soţia sa a sunat la 112 şi a reclamat faptul că bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale de mai multe ori cu fiica lor cea mare, fata având 16 ani. Cei doi soţi au două fete, dar cu toţii dormeau într-o singură cameră. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, inspectorul principal Daniel Tică, a menţionat că împotriva lui Purea au fost strânse suficiente dovezi cu care să-i fie probată vinovăţia. "Probatoriul administrat constă în principal în declaraţiile membrilor familiei, ale victimei, în special, dar şi în concluziile medicilor legişti care au examinat-o pe minoră", a menţionat Tică.

 Mama n-a ştiut nimic

 Mama fetei de 16 ani spunea ieri că ea nu a aflat nimic despre necazurile fiicei sale, fata destăinuindu-se la începutul săptămânii sorei sale. "Fata a vorbit cu mătuşi-sa şi atunci soru-mea a aflat despre problemă şi a venit şi mi-a zis mie. Eu m-am dus direct la Poliţie, nu am mai stat la discuţie pentru că mi-am dat seama că am stat 17 ani cu un monstru şi mi-a fost suficient. Am aflat apoi de la fată că atunci când eu eram plecată la serviciu el o lua pe ea şi o ducea în camera cealaltă şi acolo profita de ea. Să-i dea Dumnezeu chinurile iadului, aşa cum a chinuit el fata asta aşa să chinuiască şi el", spune femeia.
 Soţii Purea nu au fost în relaţii bune niciodată cu tatăl vitreg al femeii, Ion Turturea, bunicul elevei violate, bătrânul spunând ieri destul de senin că nu l-a prea interesat ce este în familia respectivă. El ştia doar că Poliţia îl săltase pe ginerele său, dar nimic mai mult, ceea ce poate explica şi cum de a fost posibil ca timp de doi ani nimeni să nu afle nimic. "Nu ştiu domnule ce făceau ei acasă acolo la ei că cu noi nu discutau. Ei erau aşa, mai retraşi, nu vroiau să discute cu noi şi ne-au cerut să nu ne băgăm în treburile lor. I-am lăsat că doar nu era să fac altceva. Pe el ştiu că a venit Poliţia şi l-a luat, dar nu ştiu eu unde e el acum şi ce face. Fata cred că e la şcoală, dar nu am văzut-o pe aici", spunea bunicul.

 Vecinii nu cred în existenţa abuzurilor sexuale

 Bătrânul nici nu avea pe cine să vadă prin curtea casei familiei Purea atâta timp cât minora era ieri la Poliţie sau Parchet pentru a fi audiată. Nici vecinii familiei nu au văzut pe nimeni prin curte, aceştia fiind ferm convinşi că faptele pentru care bărbatul a fost reţinut iniţial s-ar fi produs vreodată. Vecinii din sat au rămas ieri şocaţi când au aflat despre motivele pentru care Poliţia a venit acasă la familia minorei. Oamenilor nu le venea să creadă că vecinul lor putea face asemenea lucruri şi nu excludeau posibilitatea unui mic scenariu, în urma căruia femeia să divorţeze de soţul său pentru a-şi reface viaţa. "Nu credem noi că a făcut el aşa ceva, deşi a venit Poliţia aci şi l-a săltat. Păi sâmbăta trecută a muncit la noi în curte, era om harnic, te înţelegeai cu el, nu crea probleme. E drept că locuiau toţi patru, ei doi, părinţii, şi cele două fete, într-o cameră, într-un singur pat, dar tot nu cred în asemenea lucruri. I-am spus şi eu şi soţia că are fetele mari şi să aibă grijă de ele. I-am dus chiar eu un pat de aici de la mine, ca să doarmă el în altă cameră şi ştiu că dormea într-o bucătărioară pe care o avea, dar nu cred că s-a ajuns la asemenea lucruri", spunea ieri Grigore Sturzu, unul dintre vecini.
 O altă săteancă ne-a mărturisit că nicio clipă nu şi-a văzut vecinul ca un violator de minore, mai ales al propriei fiice. Femeia nu credea o iotă din informaţiile despre faptul că bărbatul fusese băgat după gratii. "Nu poţi să crezi aşa ceva pentru că am stat aici cu ei, fetele au crescut cu noi, el era harnic şi muncitor, deşi, e drept, locuiau toţi în aceiaşi cameră. Dar nu s-a plâns nimeni până acum, fetele nu au spus nimic, nu exista ceva care să te facă să te gândeşti la aşa ceva. Îl chemai în curte, îţi muncea, era respectuos, nimic de zis, de asta eu nici nu pot să cred aşa ceva. Poate ea o încerca să scape de el şi i-o fi înscenat toate astea ca să îi fie mai uşor la divorţ, eu ştiu?!", tânguia femeia.

 Şi totuşi, după gratii

 Constantin Purea a fost arestat preventiv ieri pentru 29 de zile, el fiind acuzat de comiterea infracţiunii de întreţinere a unui act sexual cu un minor. Raporturile sale sexuale cu propria fiică au fost confirmate de medicii legişti, lucru care a atârnat greu la luarea deciziei de către judecători. În paralel, Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului Gorj a deschis o anchetă proprie pentru a fi asigurată asistenţa psihologică atât minorei violate, cât şi surorii mai mici a acesteia. 
 Din nefericire, astfel de cazuri devind tot mai frecvente la nivel de judeţ, luna trecută un individ fiind reţinut pentru perversiuni sexuale pe care le-a făcut ani de zile cu minori din Turceni. Un alt individ a fost arestat şi el pentru că şi-a prostit nepoţica să întreţină relaţii sexuale cu el pentru câţiva pumni de nuci. Aceste cazuri s-au derulat în timp şi au fost extrem de târziu aduse la cunoştinţa poliţiştilor, nimeni din familie nedescoperind mai din vreme situaţiile respective.


Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: