Artego a donat un aparat de 10.000 de lei UPU Târgu Jiu

Veste financiară nesperat de bună pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, care pot folosi de acum încolo un aparat extrem de rar prin unităţile sanitare din România, după ce o firmă privată din municipiu a donat 10.000 de lei pentru rezolvarea problemei respective.

Artego SA, prin directorul general Viorel David, a donat suma respectivă, cu care a fost achiziţionat un mandren cu cameră video pentru intubaţii dificile. Aparatul, un fel de tub cu cameră video, conectat la un monitor mobil, funcţionează wireless, adică nu foloseşte cabluri sau alte fire pentru a transmite imaginile pe care medicii trebuie să le vată din gâtul unui pacient.

„Sunt zeci de cazuri anual în care nu e posibil să vizualizezi unele traume din gâtul unul pacient implicat într-un accident, ca să folosim un limbaj pe înţelesul tuturor, iar un astfel de aparat ne ajută extraordinar de mult. Poate fi folosit inclusiv pe teren, pentru că are acumulatori, şi, spre bucuria noastră, putem spune că doar la Bucureşti, Cluj şi în alte câteva mari centre universitare se află în dotarea medicilor. Acum îl avem şi noi şi asta graţie unui sponsor pentru care suntem recunoscători şi pe această cale”, spune dr. Mady Huzu, şefa UPU Târgu Jiu. Aparatul se află deja în dotarea Unităţii de Primire Urgenţe, iar medicii îşi doresc să aibă cât mai puţine cazuri în care să-l folosească.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: