Artistul Mihai Țopescu, donație făcută în Italia

Mihai Ţopescu, artistul gorjean care transformă sticla în opere de-a dreptul surprinzătoare, i-a impresionat şi pe italieni. După ce a organizat o expoziţie în salina de la Ocnele Mari, Ţopescu a fost invitat în Italia, pentru a expune la galeria GroundZero din Albegna.

Artistul plastic gorjean Mihai Țopescu a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Italia, dar nu pentru că ar fi făcut vreo „prostie” pe acolo, așa cum fac o serie de conaționali de-ai noștri, ci pentru că a donat unui muzeu din peninsulă una dintre lucrările sale și pentru că i-a impresionat pe italieni cu formele pe care le ia sticla în mâinile sale. Țopescu a expus în cadrul Galeriei GroundZero din Albegna, situată în provincia Savona, în nord-vestul țării. Director și fondator al galeriei respective este Piereluigi Luise, cel care l-a și invitat pe Țopescu să își expună lucrările în cadrul Palatului Oddo, cei doi cunoscându-se anul trecut la o expoziție inedită organizată în salina de la Ocnele Mari.

Piereluigi Luise a rămas impresionat de lucrările gorjeanului și i-a adresat încă de atunci invitația de a expune și în Italia, lucru care s-a materializat acum, cuvintele acestuia la adresa lui Țopescu neputând fi decât unele de laudă. „Țopescu, artist care lucrează cu sticla și care își expune lucrările în întreaga lume, comparat de mulți cu celebrul Brâncuși, a acceptat cu entuziasm propunerea noastră”, a menționat Luise după ce artistul gorjean a donat una dintre lucrările sale expuse în Italia, Galeria GroundZero solicitându-le tuturor artiștilor care își expun operele aici să doneze una dintre ele.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: