Aşa arată primele blocuri ANL din Cărbuneşti! „Oare se poate trăi?”

Chiriaşii primelor blocuri tip ANL, construite în oraşul Târgu Cărbuneşti, trăiesc în condiţii improprii. Tencuiala imobilului s-a desprins pe alocuri, iar gerul de afară străbate prin tâmplăria învechită. Autorităţile locale spun că ştiu despre aceste probleme, dar că mare lucru nu pot face, pentru că nu au bani.

Blocurile ANL de pe strada Pădurea Mamului, construite în urmă cu 15 ani, sunt degradate, cu tencuiala căzută pe porţiuni extinse. Ferestrele vechi cu cadru din lemn nu mai protejează locuinţele împotriva frigului, creându-se condens şi mucegai pe pereţi. Pe reţelele de socializare au apărut fotografii cu blocurile degradate. „Oare se poate trăi în asemenea condiţii?”, a spus un localnic.

Aproximativ 30 de familii locuiesc în blocurile Agenţiei Naţionale a Locuinţei. Autorităţile locale spun că vor încerca să prindă sume în buget măcar pentru schimbarea tâmplăriei. „Termoizolaţie nu a fost făcută, fusese prinsă într-un buget, demult. Nu s-a mai făcut. Din păcate, din 2016, banii care se încasează nu mai merg la primării, merg în mare parte către Agenţia Naţională a Locuinţei. Noi, anul trecut, intenţionasem să prindem în buget să înlocuim tâmplăria, unii dintre chiriaşi au înlocuit-o pe banii lor, însă au mai căzut vreo 7 centrale termice şi au trebuit înlocuite şi nu au mai fost bani pentru înlocuirea tâmplăriei. Acum lucrăm la buget. În funcţie de venituri, care sunt mai mici decât anul trecut, vom încerca să găsim o soluţie. Dar, prima dată trebuie schimbată tâmplăria peste tot”, a explicat Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

În Târgu Cărbuneşti, blocuri ANL sunt şi lângă stadion, cu 80 de locuinţe. Acestea au fost date în folosinţă în anul 2013, fiind anvelopate încă din momentul construirii lor.

Vizualizări: 1,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: