Romii de la Coleus vor camere video

Comercianţii din Coleus vor camere de supraveghere. Aceştia i-au solicitat primarului Marcel Romanescu să intervină şi să-i ajute pentru că le este furată marfa. În replică, edilul le-a transmis că nu-i poate sprijini pentru că este vorba despre o proprietate privată. Va căuta totuşi soluţii să monteze un sistem video în afara Coleusului.

Apelul a fost făcut de liderul Partidei Romilor, Nelu Pavel. Acesta i-a cerut ajutorul şi prefectului Ciprian Florescu. „Oamenii se confruntă cu probleme. O problemă este la Coleus. Am intervenit pentru că era o problemă socială. M-am întâlnit cu reprezentanţii primăriei să rezolvăm cu camerele video. Vă rugăm şi pe dumneavoastră, domnule prefect! Intervenim şi noi. Plătim taxele, dar vă rugăm să ne ajutaţi cu aceste camere video”, a transmis liderul romilor, Nelu Pavel.

Şi consilierul judeţean Marius Borcan l-a susţinut pe Nelu Pavel în demersul său. „Am fost duminică acolo şi chiar se plângeau oamenii că li s-au furat hainele şi au probleme. Eu nu cred că este un cost prea mare să monteze trei, patru camere, un sistem de supraveghere video. Dumnealor spuneau că se poate plăti acest sistem din chiria pe care o încasează primăria”, a spus consilierul judeţean Marius Borcan.

De partea cealaltă, primarul Marcel Romanescu a ţinut să sublinieze faptul că, în discuţie, este o proprietate privată, iar primăria nu ar putea interveni sub nicio formă. „În momentul de faţă, primăria nu are niciun de relaţie contractuală cu societatea care deţine acele spaţii. Este un contract între persoanele care vând produse second hand şi societatea care deţine acel teren. În privinţa camerelor, în incinta acelor spaţii, nu se poate. Este un spaţiu privat şi nu putem monta camere acolo. Mă voi consulta cu juriştii să vedem dacă se pot monta camere în afara perimetrului. Pe acel teren, noi nu vom putea monta nicio cameră pentru că este proprietate privată”, a fost reacţia primarului Marcel Romanescu.

De aproape două luni, comercianţii care îşi desfăşoară activitatea plătesc singuri chiria către firma care deţine terenul respectiv. Până în noiembrie, 2017, primăria a fost cea care achita aproximativ 20 de mii de lei lunar către această societate. Romii au negociat bine. Aşa au ajuns să achite aproape jumătate din cât plătea până atunci Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: