Asfalt pentru două sate din Berleşti

Două sate din localitatea Berleşti vor fi asfaltate în perioada următoare, susţin autorităţile locale. Este vorba de satul Berleşti şi satul Lihuleşti, cele două fiind prinse într-un program care a demarat la începutul anului însă din lipsă de bani a fost întrerupt pe perioada de vară. Viceprimarul localităţii, Iulian Garcea, spune că în cadrul programului au fost asfaltaţi trei kilometri şi urmează alţi cinci kilometri. Valoarea investiţiei se ridică la 4,5 milioane lei, bani care vin de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Veşti bune pentru cetăţenii din Berleşti. Constructorul care turna asfalt pe drumul comunal Berleşti-Albeni va relua lucrările în cel mai scurt timp pentru că primăria s-a achitat de o parte din datorie. Lucrările au demarat în primăvara acestui an şi vizau asfaltarea a patru sate din care constructorul a finalizat doar două sate, Strada şi Gâlceşti. Viceprimarul Iulian Garcea a spus că firma constructoare va turna asfalt şi în satele Berleşti şi Lihuleşti. ”O să vină constructorul să continue drumul de la Colţeşti la Albeni, drumul de centru, vreo opt kilometri. Ne-au asfaltat în primăvară vreo trei kilometri şi au mai rămas cinci de care o să se apuce în curând. În satul Berleşti trebuie să mai lucreze, Strada şi Gâlceşti le-a făcut şi mai sunt doi kilometri în Lihuleşti. Asfaltarea lui a început în primăvară, banii sunt de la Ministerul Dezvoltări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Drumul e pregătit, mai au de turnat doar covorul asfaltic. Constructorul este un grup de firme din Slatina”, a spus viceprimarul comunei Berleşti, Iulian Garcea.

Valoarea totală a investiţiei ce vizează asfaltarea a opt kilometri de drum este de 4,5 milioane de lei. Autorităţile locale au precizat că investiţia a fost întreruptă pentru că pe perioada de vară nu au venit bani pentru acest program. ”S-a întrerupt pentru că nu au mai fost bani, dar acum i-am dat o parte din bani şi aşteptăm constructorul să vină. Valoarea totală pentru cei opt kilometri a fost de 4,5 milioane. Mai sunt cinci kilometri pe care nu este deloc asfalt”, a precizat Iulian Garcea.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: