Asigurări de 10.000 de euro pentru şefii din Minprest

Directorul şi membrii Consiliului de Administraţie de la Minprest vor fi selectaţi de o firmă de recrutare, dar până atunci actualii membri ai conducerii au semnat contracte de administraţie şi vor să-şi facă şi asigurări de răspundere profesională de câte 10.000 de euro. Directorul Minprest Gabriel Giorgi nu a putut fi contactat pentru a explica de ce este nevoie de asigurare profesională la societate.

Pe 8 octombrie s-a decis declanşarea procedurii pentru selecţia membrilor Consiliului de Administraţie în baza OUG109 privind guvernanţa corporatistă. Tot aşa va fi selectat şi noul director, Minprest fiind condusă acum de Gabriel Giorgi. Dar până la desemnarea unui nou director şi a noilor membri în CA Minprest,  Ion Surdu, Cornel Irod, Nelu Roşca, Ion Răuţ şi Cristina Diaconescu au semnat contracte de administraţie pentru a rămâne în funcţie pe perioada derulării procedurii de selecţie. Indemnizaţia lunară a unui membru în CA-ul de la Minprest este de aproximativ 2000 lei, dar membrii Consiliului de Administraţie vor avea şi asigurări de răspundere profesională, de câte 10.000 de euro fiecare. Asigurările de răspundere profesională acoperă eventuale pagube ale membrilor Consiliul de Administraţie asupra companiei pe care o conduc. Decizia va fi luată în şedinţa din Adunarea Generală a Acţionarilor a Minprest pe 15 decembrie.

Pentru o astfel de asigurare a făcut şi CE Oltenia, în 2013, o licitaţie. Compania voia să găsească o firmă care să ofere asigurări răspundere profesională a membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Directoratului, iar valoarea era de peste 45 de milioane de euro. Potrivit caietului de sarcini, valoarea unei poliţe de asigurare era de 3.000.000 de euro pentru fiecare membru al Consiliului de Supraveghere şi de 5.000.000 de euro pentru fiecare membru al Directoratului. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: