ATV 4x4 pentru intervenţii la incendii, la Primăria Alimpeşti

Primăria comunei Alimpeşti a achiziţionat prin fonduri europene un ATV 4x4 care să intervină în zonele greu accesibile atunci când izbucneşte vreun incendiu. Comuna are deja o maşină de pompieri care însă intervenea destul de greoi pe teren accidentat, spune primarul localităţii, Elena Mosor.

Comuna Alimpeşti dispune în prezent de un ATV 4x4 pe care primăria l-a achiziţionat prin fonduri europene pentru a-l pune la dispoziţia serviciului pentru situaţii de urgenţă. Primarul localităţii, Elena Mosor, spune că mobilul este extrem de util pentru că poate interveni în cazul incendiilor de vegetaţie, în păduri sau în satele greu accesibile. ”Am luat un mobil din acesta pentru pompieri pentru dealuri, pentru terenuri accidentate, un 4x4, un ATV foarte util serviciului pentru situaţii de urgenţă. Noi avem o maşină de pompieri dar nu poate intra peste tot, este o maşină grea însă cu amândouă se poate face faţă mai uşor. Se duce unde sunt focuri prin păduri şi se încarcă cu apă de la maşina mare, de la pompieristică. Cele mai multe incendii noi le-am avut pe câmpuri, incendii de vegetaţie şi este foarte greu să le stingem cu mătura”, a spus Elena Mosor, primarul din Alimpeşti.

Achiziţia a fost în jur de 85.000 lei, la care s-au mai adăugat şi alte echipamente. ”Am achiziţionat şi costume, cizme, căşti, un grup de sudură mai puternic, o pompă pentru apă curată, toate le-am achiziţionat pe fonduri. Valoarea achiziţiilor a fost de 20.000 de euro”, a spus Elena Mosor, primarul din Alimpeşti.

Vizualizări: 624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: