Au scăzut încasările la Primăria Târgu Jiu

Toate primăriile din judeţul Gorj vor fi nevoite să strângă cureaua în privinţa cheltuielilor pe 2009, deoarece vor beneficia de un buget de austeritate. Astfel, pentru a face investiţii în localităţile pe care le administrează, primarii gorjeni vor primi mai puţini bani faţă de anii trecuţi. Şi reprezentanţii Primăriei Târgu.Jiu declară că încasările la bugetul local au scăzut, iar problemele au fost generate şi de faptul că nu s-a realizat vinderea insuliţei de pe Jiu.

Mai mult, se înregistrează deficienţe şi la încasarea cotei de 75%, care reprezintă impozitul pe venit. Narcisa Suciu, director economic la Primăria municipiului spune: “La Direcţia de Taxe şi Impozite Locale s-au încasat doar sumele curente, însă nu şi restanţele. Există foarte multe societăţi aflate în faliment, dar când se întâmplă acest lucru, se execută cu prioritate datoriile la bugetul de stat. Ori dacă falimentul este cerut de Direcţia de Venituri, la noi nu mai ajunge nimic”.

Anul trecut, bugetul local a fost realizat în proporţie de 78%, dar acum autorităţile sunt sceptice în ceea ce priveşte problema bugetului pe 2009 şi afirmă că nu pot prognoza încă un excedent sau deficit în această perioadă.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: